7. ledna 2016 • 13:13

Slavia ukázala posily pro jaro. Přichází i Pavlenka a Mešanovič

Autor: iSport.cz, jon, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia představila posily pro jarní část Synot ligy na tiskové konferenci v Edenu. Kromě již potvrzených jmen jako Josef Hušbauer nebo Jan Bořil do Slavie přichází také brankář Jiří Pavlenka z Baníku Ostrava a bosenský útočník Muris Mešanovič z Jihlavy. Oba podepsali s Pražany smlouvu do 30. června 2019. Kromě toho prezident klubu Jiří Šimáně přiznal zájem o libereckou oporu Josefa Šurala a Dušana Šventa, který nyní působí v bundesligovém Kolíně nad Rýnem.



Seznam slávistických posil se rozrůstá. Klub, který loni na podzim převzala čínská společnost CEFC a Šimáně, už dříve oznámil příchod Josefa Hušbauera ze Sparty či Jana Bořila z Mladé Boleslavi. A další významné tváře přibývají: jistý je i příchod Pavlenky a Mešanoviče.

O Pavlenkově přestupu do Edenu se spekulovalo již delší dobu. Třiadvacetiletý gólman dosud odchytal v lize 67 utkání a všechna v dresu Baníku, kde byl v poslední době kapitánem. Jako dvojka se představil na loňském evropském šampionátu jednadvacítek v Česku a už také nahlédl do nominace reprezentačního A-týmu.

"Jsem velmi šťastný, že můžu oblékat dres Slavie. Má tradici, historii a věřím, že se nám všem podaří ji dostat tam, kam patří - do Evropy. Příští týden se připojím," uvedl Pavlenka.

ZMĚNY VE SLAVII

PŘIŠLI
Hušbauer, Pavlenka, Bořil, Mešanovič, Barák, Linhart
V JEDNÁNÍ
Železník, Šural, Švento, Bero, Zeman
JEDNÁNÍ, KTERÁ NEVYŠLA
Greguš, Tecl, Pospíšil
ODCHODY
Švec (jedná o hostování v Bohemians, kde už trénuje) 

Jiří Šimáně s Jaroslavem Tvrdíkem na tiskové konferenci Slavie
Jiří Šimáně s Jaroslavem Tvrdíkem na tiskové konferenci Slavie

Pětadvacetiletý Mešanovič by měl zvýšit konkurenci v útoku Slavie, kde je dlouhodobě jasnou jedničkou Milan Škoda . Nově příchozí bosenský útočník byl na podzim hlavní oporou Jihlavy a s osmi góly byl jejím nejlepším ligovým střelcem. V české nejvyšší soutěži má na kontě 60 startů a patnáct vstřelených branek.

A další fotbalisté jsou blízko k přestupu. "U Lukáše Železníka jsme před finální dohodou," komentoval Šimáně příchod zlínského kanonýra.

Kromě toho se zástupci Slavie chystají k závěrečnému jednání o možném přestupu Josefa Šurala z Liberce. "Uvidíme, jestli se dohodneme. Z naší strany jsme předložili hráči i jeho agentovi velmi nadstandardní nabídku. Dnes máme finální jednání," prohlásil Šimáně o hráči, který zvažuje i angažmá ve Spartě a zahraničí.

Jednání pokračují také s Dušanem Šventem, který ve Slavii už dříve působil. Ten má však v bundesligovém Kolíně nad Rýnem platný kontrakt ještě do konce sezony. "Pokud se nedohodneme v zimě, počítáme s ním v létě," upřesnil Šimáně.

V jednání je také angažování exsparťana Martina Zemana ze švýcarského Sionu a jednoho mladého slovenského hráče. Mělo by se jednat o Matúše Bera z AS Trenčín, o kterého se před časem zajímal také skotský Celtic. Naopak s Jabloncem se Pražané nedohodli na příchodu Stanislava Tecla, Slováka Jána Greguše ani Martina Pospíšila. Odejít by z Edenu mohl Michal Švec, který dostal povolení trénovat s Bohemians 1905, kde by mohl hostovat.

Slavia se také pochlubila tím, že uzavřela smlouvu o partnerství se společností CEFC, která je majoritním majitelem klubu. Klubu za tři roky vynese přes 100 milionů.

Slavia odhalila nové posily. Za rok chce bojovat o titul
Video se připravuje ...

Odchody ze Slavie. Hrubého chce Baník, pustíme Hrubeše, řekl Uhrin
Video se připravuje ...

Hušbauer: Rád hraju o první místo, Slavia mi to může nabídnout
Video se připravuje ...

Posila Slavie Barák: Chci ukázat, že patřím do lepších klubů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud