12. února 2016 • 04:59

Titul, záchrana, ale i EURO. O co se hraje na jaře v Synot lize?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Jarní část Synot ligy rozhodně nebude postrádat na zajímavostiJarní část Synot ligy rozhodně nebude postrádat na zajímavostiFOTO: Sport

    Začínáme! Jarní část Synot ligy dnes startuje soubojem Dukly s Libercem, o víkendu se pak představí dalších čtrnáct účastníků. Bude se na co dívat. Před kluby je totiž velká motivace. A nejde jen o titul, poháry a záchranu, zajímavé bude sledovat i individuální výkony. O co všechno se na jaře hraje? Podívejte se v článku.

  • Titul: Boj dvou lídrů

    V boji o titul žádná novinka, s největší pravděpodobností se o něj utkají nejúspěšnější kluby posledních let - Plzeň a Sparta. Zatímco první Viktoria v zimě kádr prakticky nezměnila, letenský tým se výrazně posílil, když přivedl Ondřeje Zahustela i Josefa Šurala a podepsal jako volného hráče Ondřeje Mazucha.

    Další týmy budou pravděpodobně bojovat maximálně o třetí místo, Mladá Boleslav i Liberec ztrácí na první Plzeň už 9 bodů, pátá Slavia ještě o tři body více.

    ANKETA: Kdo získá titul? Experti tipují Spartu, Plzeň čeká úpadek
    Video se připravuje ...

  • Boj o poháry: Slavia a spol.

    Velmi zajímavý bude boj o evropské poháry. Zapojit by se do něj totiž mohlo hned několik týmů. Jasně své ambice eklarovala posílená Slavia, která si věří na třetí místo, i když zároveň přiznává, že to nebude mít snadné.

    Pražané totiž ztrácí tři body na duo Mladá Boleslav a Liberec. Oba týmy předváděly na podzim velmi dobré výkony a pohledný ofenzivní fotbal, v zimě se ovšem poměrně výrazně oslabily. Prezident Slavie Jiří Šimáně pak neodepsal ani osmý Jablonec.

    Zahajujeme novou éru Slavie, řekl místopředseda dozorčí rady Tvrdík
    Video se připravuje ...

  • Záchrana: Baník a kdo k němu?

    Zdá se, že jarní sezona Synot ligy má jedinou jistotu - Baník Ostrava sestoupí do druhé ligy. Na podzim získal pouhé čtyři body a v jeho záchranu nevěří fanoušci, experti ani samotný trenér Vlastimil Petržela. Ten bude tým spíše připravovat na rychlý návrat.

    Velkým otazníkem ale je, kdo Baník do druhé ligy doprovodí. Momentálně je předposlední Sigma Olomouc, ale ztrácí pouze bod na čtrnáctou Jihlavu i třináctou Bohemians 1905. Snadné to ale nebudou mít ani další týmy.

    Petržela v Baníku chválí: S mladíky je radost pracovat
    Video se připravuje ...

  • Boj o EURO: Kdo si splní sen?

    Výkony v ligových zápasech budou mít na jaře jednoznačný přesah. A to nejen z pohledu klubů, ale především fotbalistů. Ti totiž hrají o velký sen, kterým je účast na EURO ve Francii. Trenér Pavel Vrba je známý tím, že se nebojí dát šanci domácím hráčům a šampionát nebude výjimkou.

    Jarní část sezony je šancí pro možné nováčky jakými jsou Jaromír Zmrhal, Jan Baránek, Martin Frýdek či Jakub Rada a také pro případné navrátilce Josefa Hušbauera, Maria Holka, Romana Hubníka či Milana Baroše. Nebo vystřelí někdo jiný? Záleží jen samotných hráčích.

    Čeští fotbalisté spolu s Pavlem Vrbou slaví postup na EUROFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Boj o fanoušky: Jde to i v Česku!

    Tento bod samozřejmě není specifikou pouze jarní části sezony, ale pořádný boj o fanoušky se znovu rozbíhá. Řeči o tom, že lidé v Česku na fotbal nechodí, už dokázala rozprášit Plzeň a poznaly to i další týmy.

    Velký hlad po fotbale panuje ve Slavii, která své fanoušky láká nejen na zlepšené výkony, ale také příjemnými akcemi. V tom je tradičně silná i konkurenční Sparta a snaží se i mnoho dalších.

    Nejdůležitější úlohu ale nakonec hrají přece jen hráči. Každý fanoušek chce vidět své mužstvo hrát naplno, nebát se tvrdých soubojů a přitom se alespoň snažit o ofenzivní fotbal. Kdo to dokáže, vyhraje. Alespoň boj o fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud