Tomáš Podvín
14. února 2016 • 04:57

Euforie Slavie? Kotel vyvolával Uhrina, diváci už měli čínské dresy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávaný start jarní sezony má za sebou výrazně posílená pražská Slavia. Ta přivedla během zimy hned osm nových hráčů, ale pro zápas s Brnem (2:0) si připravila i další novinky. Tou nejviditelnější byly určitě nové dresy s názvem i logem čínského majitele CEFC. Kromě toho si klub přichystal pro své příznivce například speciální fanzónu. A návštěva byla velmi slušná.



„Každý, kdo má červenobílé srdce, bude v sobotu v Edenu,“ řekl zástupce majoritního majitele Slavie a člen dozorčí rady Jaroslav Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci. Sami fanoušci pak během týdne hovořili o tom, že by se jich na zápas s Brnem mohlo sejít až 15 tisíc.

Takovou návštěvu nakonec Eden nezažil, přesto na první jarní kolo s Brnem přišla v mrazivém večeru velice slušná porce 12 067 diváků. Naprostá většina z nich vyznávala červenobílé barvy a během utkání to bylo znát.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Brno 2:0. Posily pomohly k bodům
Video se připravuje ...

Slávisté svůj tým od první minuty podporovali, připravili si i jednu velkou choreografii a k nespokojenosti hlavního pořadatele utkání i mnoho dýmovnic. Mnoho z nich už mělo na sobě nové dresy, které představila Slavia před pár dny. Na nich je nově jméno a logo čínského majitele.

„Byla tu perfektní kulisa. Čekali jsme velkou návštěvu, jsem rád, že fanoušci přišli a fandili nám. Před dvanácti tisíci se hraje lépe než před třemi,“ neskrýval po utkání radost trenér Slavie Dušan Uhrin . Právě jeho jméno po zápase slávistický kotel hlasitě vyvolával. „Moc příjemné,“ lebedil si kouč.

To útočník Muris Mešanovič zažil tradiční pozápasovou „děkovačku“ slávistických fanoušků poprvé. „Bylo to krásné. I když jsem tu byl jako soupeř, tak se to hezky poslouchalo a když jsem teď tady doma, tak je to lepší,“ usmíval se střelec první branky.

„Když přijde tolik fanoušků, tak vás ženou dopředu, nedovolí vám nic vypustit. Bylo to moc příjemné, děkujeme jim za to,“ dodával Mešanovič.

Ostrý start posílené Slavie tak i přes nepříliš pohledný fotbal dopadl na výbornou. Všichni v klubu i samotní fanoušci jistě doufají, že „sešívaná“ euforie bude ještě gradovat.

Parádní choreo v podání domácích fanoušků
Parádní choreo v podání domácích fanoušků

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Slavia - Brno: Choreo slávistických fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud