6. dubna 2016 • 17:10

Změny ve Slavii: Číňané zvýší podíl, Šimáně se postará o mládež

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změny ve fotbalové Slavii budou pokračovat. Dohodli se na nich na osobním setkání Jaroslav Tvrdík jako zástupce čínské společnosti CEFC jako majoritního vlastníka a podnikatel Jiří Šimáně, který v pondělí rezignoval na post předsedy představenstva. Ze společného prohlášení vyplývá, že CEFC navýší v budoucnu svůj podíl v klubu nejméně na 67 procent, Šimáněmu zase bude podléhat projekt mládežnické akademie v klubu.



Oba hlavní aktéři kauzy se snaží zmírnit vypjatou situaci, která nastala po Šimáněho oznámení. Odchod z čela Slavie zdůvodnil tím, že jeho pozice nebyla respektována a neměl shodné názory na směřování klubu s představiteli čínského majitele. Obě strany také popřely, že by důvodem Šimáněho odchodu měl být nesouhlas s dalším působením trenéra Dušana Uhrina .

Podle dnešních výstupů se Šimáně zpátky do vedení klubu vrátí jako člen představenstva, kterému bude nově předsedat zástupce CEFC. Jeho jméno zatím není známé. Kromě toho dostane na starosti úkol vybudovat mládežnickou akademii.  CEFC také zvýší svůj podíl v klubu. Ze současných 60 procent minimálně o dalších sedm, Šimáněho čtyřicetiprocentní podíl se tak sníží.

Po dnech, kdy si Šimáně a Tvrdík vyměňovali názory přes média, se snaží napjatou atmosféru uklidnit. "Oba dva vyjadřují politování nad medializací vzájemné komunikace a prosí fanoušky o pomoc a podporu prvoligovému týmu v boji o mezinárodní poháry ve vrcholu této sezony," doplnili Tvrdík se Šimáněm.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vše o rezignaci Jiřího Šimáněho i jeho sporech s Jaroslavem Tvrdíkem čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud