26. dubna 2016 • 05:00

Spor Jiráčka s Limberským? Může za to ostrá hádka z reprezentace

Autor: jav, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase to při duelu Sparty s Plzní jiskřilo. Mezi hráči i fanoušky. Sparťané nepodali ruce Plzeňákům, David Limberský neunesl vulgární pokřiky publika. Emoce opět hrály jednu z hlavních rolí stejně jako v předchozích zápasech dvou konkurentů v boji o mistrovský titul.



Limberský , ty jsi hovado!“ spustili ještě před úvodním hvizdem sparťanští příznivci. Plzeňský zadák se usmál, jakoby o nic nešlo. „Tohle mě vyhecuje,“ nechal se slyšet už dříve. Ale neudržel se. Na opakovaný pokřik reagoval v 91. minutě „oslavně“ vulgárním gestem. To když letenskému publiku ukázal dva zvednuté prostředníčky.

I plzeňský kotel fanoušků pourážel Davida Lafatu skandováním „ču.ák Lafata!“ Domácí útočník se však nenechal vyprovokovat jako Limberský.

Teoreticky by mohl za toto gesto vyfasovat trest od disciplinární komise. Stačí zmínit precedens někdejšího kapitána Sparty Tomáše Řepky z let 2006 a 2011. Za prostředníček v Teplicích zaplatil 80 tisíc korun, po aféře v Jablonci nesměl hrát následující dvě utkání. Řepku zároveň v obou případech potrestala také Sparta nespecifikovanou finanční pokutou.

K dalším emotivním střípkům došlo v neděli mezi samotnými fotbalisty. Costa nepodal ruku Milanu Petrželovi a Petr Jiráček bez povšimnutí přešel bývalého spoluhráče Davida Limberského. Oba Plzeňáci přitom své pravice nastavili.

Sparta - Plzeň: Jiráček nepodal ruku Limberskému, Costa ignoroval Petrželu
Video se připravuje ...

„Sport přináší jednotnost, spojuje mladé. Nemám žádný vztah s kýmkoliv, kdo věří, že je ve sportu prostor pro barvu pleti. Jsme jedni lidé!“ napsal Costa včera na twitter. Tím patrně vysvětlil důvod nepodané ruky jako reakci na Petrželovy nadávky v jarním utkání loňské sezony, v němž Costa chytil plzeňského hráče pod krkem.

Vztah Jiráčka s Limberským je vyhrocený ještě z dob, kdy spolu sdíleli reprezentační dres. Na jednom ze srazů se pohádali kvůli prkotině, když se přeli o to, kdo si může pořídit dražší a luxusnější automobil... Dokonce mělo dojít k fyzické potyčce. Od té doby se nemusejí. Byl to i jeden z důvodů, proč se při návratu z Německa nechtělo Jiráčkovi zpátky do Plzně a klub nechtěl jeho, proto klapnul přestup do konkurenční Sparty.

„Ani jsme se s ním nechtěli bavit. Nemáme si co říct. Bývali jsme kamarádi, teď už kamarádi nejsme. Spálil všechny mosty,“ řekl Petržela za celý tým již po podzimním vzájemném duelu.

Ale zpět na Letnou. Když pomineme nejrůznější slovní nadávky a okřikování přímo během zápasu, k nejpikantnějšímu střetu došlo mezi Petrželou a Ladislavem Krejčím v 62. minutě. Plzeňský záložník se po ostrém faulu omluvil, ale sparťan v bolestech mu napoprvé odmítl podat ruku. Učinil tak až po domluvě rozhodčího Miroslava Zelinky.

Emoce zkrátka pracovaly naplno a někteří hráči si spolu vyřizovali účty z minulosti. A byť se v jednotlivých konfliktech do sebe nepustili napřímo současní čeští reprezentanti, pro trenéra národního týmu Pavla Vrbu je to určité (a ne první) varování. Napjaté vztahy mezi sparťany a viktoriány bude potřeba před EURO zklidnit.

Srovnání trenérů Plzně a Sparty, komentář a zajímavé statistiky ze vzájemného duelu najdete v úterním vydání deníku Sport.

Elektronickou verzi si můžete pořídit ZDE

Titulní strana deníku Sport 26. dubna 2016Foto Sport

Obránce Viktorie Plzeň David Limberský ukázal na sparťanské fanoušky prostředníčky
Obránce Viktorie Plzeň David Limberský ukázal na sparťanské fanoušky prostředníčky

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud