Karel Häring
29. dubna 2016 • 04:59

Boj o Schicka. Sparta ho chce zpět, o útočníka však stojí i AS Řím!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z objevů probíhající sezony, útočník Patrik Schick, je v kurzu. Jednak s ním pro příští sezonu počítá pražská Sparta, zároveň je ale možné, že talentovaný forvard zamíří do zahraničí. Podle zdrojů Sportu se o něj intenzivně zajímá AS Řím!



Šest gólů v Synot lize, osm tref v probíhající kvalifikaci mistrovství Evropy hráčů do 21 let a především velký potenciál. To dělá z Patrika Schicka, jenž momentálně hostuje v pražských Bohemians 1905, velmi žádného hráče.

Dvacetiletý útočník, který do loňského léta nastoupil za Spartu jen ve čtyřech ligových utkáních coby střídající, zaujal na domácí scéně výkony v dresu Bohemians, za něž v třiadvaceti zápasech nastřílel šest branek.

Bohemians - Teplice: To byla show! Schick si povodil teplickou obranu
Video se připravuje ...

I proto s ním letenský klub počítá pro nadcházející ročník a zároveň s hráčem jedná o prodloužení smlouvy, jelikož ta stávající vyprší už příští rok v létě. „Měl jsem jednání s panem Kotalíkem, kde mi bylo řečeno, že si Sparta chce Patrika stáhnout k 1. červenci a že přípravu na novou sezonu začne na Spartě. Momentálně jednáme o prodloužení kontraktu, vyměnili jsme první návrhy. Celkově teď přemýšlím o dalších krocích v Patrikově sportovní kariéře,“ řekl Sportu Pavel Paska, hráčův manažer a šéf společnosti ISM.

Těžký konkurent pro Spartu

Sparta prý nabízí čtyřletou smlouvu, ovšem do hry se chystá vstoupit velmi silný konkurent. Podle informací zdrojů Sportu z Itálie se o Schicka velmi vážně zajímají dva tamní kluby a jedním z nich je AS Řím, momentálně třetí celek Serie A. „Mám stejné informace,“ potvrdil Paska bez dalších podrobností.

Kromě výkonu v dresu Bohemians mohl Schick zaujmout skauty předního italského týmu v utkání reprezentační jednadvacítky. V dosavadním průběhu kvalifikace o mistrovství Evropy této kategorie nastřílel v sedmi utkáních osm branek a je druhým nejlepším kanonýrem v soutěži. Zároveň si připsal dvě asistence.

Olomouc - Bohemians: Gólparáda! Schick poslal Klokany do vedení
Video se připravuje ...

Pravdou je, že třikrát skóroval na hřišti Malty, kterou Češi rozstříleli 7:0, nicméně na podzim rozhodl souboj s favoritem skupiny Belgií. A v kvalifikačních utkáních ukázal, že převyšuje své vrstevníky, ačkoliv oslavil dvacáté narozeniny teprve letos v lednu.

AS Řím trénuje Luciano Spalletti, jenž tým vytáhl na třetí příčku a se sedmibodovým náskokem na čtvrtý Inter (tři kola před koncem) má téměř jistou kvalifikaci o Ligu mistrů. Zároveň ještě může zaútočit na druhou Neapol, za níž zaostává o dva body.

V útoku slavného klubu momentálně nastupují Edin Džeko či Stephan El Shaarawy, sporadicky pak legendární Francesco Totti, který je na odchodu z klubu. Rovněž se mluví o konci bosenské hvězdy. Jisté je, že Schicka by AS kupovalo s výhledem do budoucna.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenér Roman Pivarník na Patrika Schicka spoléhá
Trenér Roman Pivarník na Patrika Schicka spoléhá

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud