31. května 2016 • 10:30

Ščuk jde do Slavie, přichází i Kamerunec. Tvrdík chce udržet Deliho

Autor: pod, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia ohlásila první dvě posily pro novou sezonu. Pomoci s bojem v předkole evropských pohárů přichází záložník Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi a kamerunský obránce Michael Ngadeu Ngadjui. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík ovšem odmítl, že by šlo o náhradu za Simona Deliho. Toho hodlá Slavia za každou cenu udržet navzdory tomu, že má ve smlouvě výstupní klauzuli. V Edenu by brzy mohli oznámit další posily.

šestadvacetiletý kamerunský stoper Michael Ngadeu-Ngadjui.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-synot-liga-rocnik-2016-17/270790/deli-je-na-odchodu-ze-slavie-marseille-ma-trumfy-prijit-muze-kamerunec.html


Ščukovi skončila v Mladé Boleslavi smlouva a rozhodl se klub po pěti letech opustit. „Přichází k nám opora Mladé Boleslavi. Jsme moc rádi, že se rozhodl pro nás a doplní náš skvělý tým,“ pochvaloval si Tvrdík.

Slavia zároveň oznámila jednu exotickou posilu. Jak již informoval deník Sport, do pražského klubu míří kamerunský stoper Michael Ngadeu Ngadjui, který má podle odborného webu Transfermarkt hodnotu skoro 15 milionů korun.

Slavia hledá posily novou metodou - pomáhají statistiky
Video se připravuje ...

„Každý chce vyhrávat tituly a Slavia má velké ambice. Trenér Dušan Uhrin se mnou mluvil a říkal, že chce vyhrát ligový titul a postoupit do Ligy mistrů. Chci poznat zdejší atmosféru a fanoušky, Eden je úžasný a skutečně velmi krásný stadion,“ pochvaloval si Ngadeu Ngadjui, který naposledy působil v rumunském Botosani, kde v jarní části sezony nosil kapitánskou pásku.

„Michael dnes absolvoval úspěšně zdravotní testy a věřím, že najde ve Slavii své místo,“ dodal na adresu pětadvacetiletého obránce Jaroslav Tvrdík. Předseda představenstva pražského klubu a zástupce majoritního vlastníka CEFC.

O Šventovi se hovořilo pouze v náznacích

Zároveň dodal, že kamerunský obránce nepřichází jako náhrada za stopera Simona Deliho, o kterého má údajně zájem slavný Olympique Marseille. „Smlouvu má do roku 2018 a i když má výstupní doložku (podle informací deníku Sport ve výši necelých 30 milionů korun), uděláme všechno, abychom ho udrželi. Nemáme na něj žádnou nabídku. Nepočítáme s jeho odchodem v nejbližších dnech či týdnech,“ řekl Tvrdík. „To samé platí o Milanu Škodovi. Oba mají na stole nabídku nové vylepšené smlouvy,“ zmínil také českého reprezentačního útočníka.

Slavia naopak plánuje kádr ještě výrazně posílit. Už dlouho se mluví o příchodu Dušana Šventa, kterému končí 30. června smlouva v bundesligovém Kolínu nad Rýnem. „Máme už podepsaného skvělého hráče a reprezentanta své země, jehož příchod potěší všechny fanoušky,“ naznačil Tvrdík. Odmítl ale prozradit, zda jde skutečně o slovenského reprezentanta. „Na zájmu přivést Dušana Šventa se nic nemění, věříme, že se to povede,“ řekl pouze.

Pražský tým, jehož cílem pro následující sezonu je skončit nejhůře na třetím místě v lize a postoupit do základní skupiny Evropské ligy, rovněž jedná s Libercem o příchodu obránce Vladimíra Coufala. Jaroslav Tvrdík naopak odmítl, že by Slavia chtěla přivést záložníka Mladé Boleslavi Jakuba Radu či útočníka Jablonce Stanislava Tecla .

Co se týče hráčů, kteří Slavii patří, do přípravy s „áčkem“ se zapojí Robert Hrubý, kterému se na jaře dařilo v Baníku Ostrava, a Josef Bazal s Radkem Voltrem, kteří hostovali v Jihlavě. Klub pak určitě neopustí záložník Levan Kenija, který se Slavií prodloužil smlouvu do roku 2017.

CEFC už patří 81 procent Slavie

Očekávané změny se odehrávají také ve vedení klubu. Novým generálním ředitelem klubu se stal dosavadní předseda fanouškovského sdružení Odboru přátel Slavie Martin Krob, který ve funkci nahradil Davida Trundu.

"Martin Krob je člověk, který se Slavií žije mnoho let. Je to velmi úspěšný manažer, fotbalový srdcař a ředitel odborů sportů nejen Slavie. A já jsem přesvědčen, že je to pro mě na této pozici nejdůvěryhodnější a nejrespektovanější partner, s nímž zcela sdílím představu, kam by měl fotbalový klub pod naším vedením směřovat," uvedl Tvrdík .

Slavia mění vedení. Ředitelem je Krob, Tvrdík oznámil vysoké cíle
Video se připravuje ...

Trunda vydržel v roli generálního ředitele Slavie necelý rok. Do Edenu přišel ještě za předchozího majitele Aleše Řebíčka, který na podzim prodal tehdy zadlužený klub novým vlastníkům, společnosti CEFC a miliardáři Jiřímu Šimáněmu.

Vzhledem ke změnám v akcionářské struktuře klubu, v němž nyní drží Číňané 81 procent a Šimáně necelých 19 procent, bude mít Slavia nové představenstvo. Mimo jiné v něm zasedne i trenér Dušan Uhrin mladší .

Nové vedení SK Slavia Praha
Předseda představenstva: Jaroslav Tvrdík
Místopředseda představenstva a ředitel klubu: Martin Krob
Členové představenstva: Tomáš Bůzek, Tomáš Syrovátka, Josef Jinoch (sportovní ředitel), Dušan Uhrin (trenér)
Čestný prezident: Jiří Šimáně

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík během tiskové konferenceFoto ČTK

TOP 5 gólů Slavie v lize: Rána v derby či Hušbauerova dělovka
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud