Michal Koštuřík
28. června 2016 • 18:19

Stoper Petr Buchta odmítl novou smlouvu. Z Brna mizí do ciziny!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když už změna, tak z gruntu. Trenér Svatopluk Habanec tvoří ve Zbrojovce úplně novou stoperskou dvojici. Zatímco o zkušeného Pavla Košťála (35) po svém příchodu ze Slovácka nestál, mladík Petr Buchta (23) odchází na vlastní žádost. V Brně neprodloužil smlouvu, která mu končí ve čtvrtek a míří do ciziny.



V pondělí sice Buchta dorazil s týmem na soustředění v Uherském Brodě, ale záhy zase odjel. A už se nevrátí. „Před tréninkem za mnou přišel, že tady nechce být. Prý mu manažer shání zahraniční angažmá a chce to risknout. Tak jel domů,“ informoval isport.cz trenér Svatopluk Habanec. „Jestliže u nás hrát nechce, tak já jako trenér po takové zprávě jen zavolám majiteli a řeknu mu, že není možné, abych takového hráče přemlouval.

Předpokládám, že to není ani o nějakém navýšení o pět nebo deset tisíc,“ podotkl nový kouč Zbrojovky, jenž nyní musí hledat náhradu. Příchod kvalitního stopera do základu je jeho prioritou. Sháňka je také po rychlém křídelním hráči.

Brněnský odchovanec Buchta patřil v minulé sezoně do základu (28 utkání/1 gól) a klub ho chtěl pomocí prodloužení smlouvy udržet. Jenže černovlasý bek hodlá po letech změnit prostředí. Habancovi tak zůstali do středu obrany v podstatě jen Srb Mihailo Jovanovič, Slovinec Boštjan Frelih a mladík Jakub Šural. Všechno borci, kteří v nejvyšší soutěži teprve začínají. „Chceme angažovat jiného stopera. A doufám, že bude lepší než Buchta,“ přál si Habanec.

Ve čtvrtek naopak podepíše nový kontrakt záložník David Pašek, který je aktuálně na několik týdnů mimo hru (výron kotníku). „Minimálně na rok se dohodneme,“ nepochyboval nástupce Václava Kotala, podle něhož je Pašek jedním z hecířů mužstva. „Je to pozitivní hráč do kabiny,“ dodal Habanec.

Dohoda je také se záložníkem Janem Štohanzlem, posilou ze Slavie. „Jednání bylo rychlé. Pokud se tedy nestane nic nepředvídatelného, bude to minimálně o dvouletém působení v našem klubu," doplnil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud