Jakub Dvořák
30. června 2016 • 04:59

Další Frýdek ve Spartě! Je mu 17, ukázal velký talent a zaujal i Ščasného

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Budějovicím byl nejmenší, nejmladší a také nejtalentovanější hráč na hřišti. Ve Spartě se dere do prvního týmu další Frýdek. Sedmnáctiletý Christián, syn bývalé opory a bratr staršího Martina, dokazuje trenérovi Ščasnému, že by mu měl dát šanci. V přípravném duelu proti Českým Budějovicím (2:1) naznačil, jak velký potenciál v něm vězí. Sparťanského kouče během probíhající přípravy okouzlil natolik, že se rozhodl vzít nejmladšího zástupce Frýdků i na soustředění v Rakousku. „Má nestandardní řešení a výbornou techniku. Chci ho ještě vidět,“ přiznal Ščasný.



Překvapit soupeře nečekanou kličkou? Vymámit se z přesily soupeře? Sedmnáctiletý sparťanský talent Christián Frýdek s tím nemá problém. Přitom věkem ještě patří do školních lavic, kde si studenti ve čtvrtek vyzvednou svá vysvědčení.

Syn bývalé sparťanské opory má ale jiné starosti. Ve středu si připsal druhý start za první tým Sparty a rovnou si i vysloužil nominaci na přípravný kemp v Rakousku, kam odcestují hráči, se kterými trenér Ščasný bude už počítat i do soutěžních zápasů.

A zaslouženě. Proti Budějovicím, ukázal, že dokáže s míčem velké věci. Dokonce se mohl stát i prvním střelcem Pražanů, ale jeho střelu po pěkné kombinační akci vyrazil budějovický obránce na brankové čáře na roh. „Do budoucna má obrovské předpoklady. Na hřišti předvádí nestandardní řešení a je výborně technicky vybaven,“ chválil ho po utkání Ščasný.

Christián Frýdek: Táta mi říkal, ať se hlavně nebojím hrát
Video se připravuje ...

Ten však také připomněl, že si 17letý klučina stále zvyká na přechod z dorostu na do prvního týmu. „Je to takový dětský fotbal. Znát je to i na jeho únavě. Ještě v prvním týdnu však vypadal skvěle,“ popisoval Ščasný, který přihodil i jednu zajímavou perličku. „Bavil jsem se o něm s jeho tátou a ten mi sám říkal, že Christián přijde domů z tréninku a okamžitě jde spát.“

Nicméně do Rakouska se šikovný fotbalista podívá. Potká se tam i se svým starším bratrem Martinem, který se prezentuje důraznou hrou a velkým fyzickým fondem. To mladší Christián je spíš hračička, což sám potvrzuje. „S bráchou se na trénincích hecujeme. On říká, že mě dojede a já mu to vracím, že ho obejdu nějakou hezkou kličkou,“ culila se po zápase s Budějovicemi jedna z největších sparťanských nadějí.

Za Spartu už odehrál 17 minut v minulé sezoně, když dostal šanci společně s dalšími dorostenci v odvetě semifinále poháru proti Jablonci. Pokud však v Rakousku přesvědčí trenéra Ščasného, že by měl patřit do prvního týmu napevno, je dost možné, že jej fanoušci budou vídat čím dál tím častěji.

Christián Frýdek
Datum narození: 1.2. 1999
Výška: 169 cm
Váha: 61 kg
Zápasy za Spartu: 2
Odehrané minuty: 62
Zajímavost: otec Martin získal se Spartou 3 tituly, bratr Martin patří k současným oporám klubu

Sparta porazila v přípravě Budějovice. Mladí si zvykají, řekl Ščasný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud