25. července 2016 • 21:07

Zlámal definitivně opustil Bohemians. Brankář se upsal Alanyasporu

Autor: pod, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Zdeněk Zlámal stvrdil svůj odchod z Bohemians 1905. Třicetiletý gólman posílil nováčka turecké ligy Alanyaspor, s čímž pražský klub od začátku nesouhlasil. Zlámal sice od Bohemians nedostal povolení, ale využil klauzuli ve smlouvě a do Turecka odcestoval. „Klokani“ tak nyní řeší velký problém, protože s profesionální kariérou navíc skončil další gólman Petr Dočekal.



Před týdnem pitom Zlámal ještě chytal v přípravě proti německému Braunschweigu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mu rýsovalo zahraniční angažmá. Jenže teď je všechno jinak a zkušený gólman po roce a půl v klubu z Ďolíčku balí kufry.

Zlámal se stal novou posilou Alanyasporu, který jeho příchod potvrdil na svých oficiálních účtech na Facebooku i Twitteru.

Bohemians nebylo nic platné, že s přestupem nesouhlasili. Třicetiletý brankář měl totiž nastavenou smlouvu tak, že mu podobný úprk do ciziny umožňovala. Neodradil ho ani nedávný pokus o státní převrat v Turecku.

„Klauzuli, že do ciziny může odejít, samozřejmě ve smlouvě má,“ konstatoval již po prvních zprávách o možném Zlámalově odchodu sportovní ředitel vršovického klubu Miroslav Držmíšek.

Bohemians tak nyní musí otázku brankářů urychleně řešit. V tuto chvíli má k dispozici osmadvacetiletého Tomáše Fryštáka, který má ale s nejvyšší soutěží minimální zkušenosti, a mladíčka Jana Fialu. Jednou z možných variant je hostování Marka Štěcha, o kterého už nemá zájem pražská Sparta.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Dukla - Bohemians: Gól brankáře Zlámala z 92. minuty na 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud