11. září 2017 • 23:00

SESTŘIHY: West Ham má první výhru. City slaví, naopak United ztratili

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City deklasovali ve čtvrtém kole anglické ligy Liverpool 5:0. Svěřenci Pepa Guardioly pokračují v nové sezoně bez porážky a doma nepoznali přemožitele už 14 utkání. Liverpool poprvé prohrál, kouč Jürgen Klopp navíc zažil debakl o pět branek po téměř 11 letech, kdy ještě jako trenér Mohuče musel strávit porážku 1:6 od Brém. Jasnou výhru si připsal i Arsenal, který přehrál 3:0 Bournemouth, Chelsea uspěla na půdě Leicesteru. Ztratil naopak Manchester United, který jen remizoval na půdě Stoke.



Z V R P Skóre B

Domácí mohli skórovat hned na začátku zápasu, ale Kouyaté před brankou těsně nedosáhl na přízemní centr a po Antoniově průniku do vápna poslal Hernández míč pouze do břevna. Prosadil se až v 72. minutě Obiang tečovanou střelou z hranice šestnáctky, krátce nato zvýšil po rohovém kopu střídající Ayew.

West Ham, který všechny tři předchozí zápasy musel kvůli atletickému mistrovství světa odehrát venku a dostal v nich deset gólů, se s třemi body posunul na 18. místo. Huddersfieldu, jenž naopak poprvé v lize inkasoval, patří v tabulce šestá pozice.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Huddersfield 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25. Agüero, 45+7. Jesus, 53. Jesus, 77. Sané, 90+1. Sané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson (45+1. Bravo) – Danilo, Stones, Otamendi (71. Mangala) – Fernandinho, Walker, De Bruyne, Silva (C), Mendy – Agüero, Jesus (57. Sané).

Hosté: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum (59. Milner) – M. Salah (46. Oxlade-Chamberlain), Firmino (67. Solanke), Mané.

Náhradníci

Domácí: Bravo, Mangala, Gündoğan, Delph, Sané, Silva, Foden

Hosté: Karius, Milner, Lovren, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Solanke, Sturridge

Karty

Domácí: Otamendi, Fernandinho

Hosté: Alexander-Arnold, Mané (č), Can

Rozhodčí

Jonathan Moss – Edward Smart, Andy Halliday, Craig Pawson

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54 172 diváků

Šlágr gólem otevřel v 24. minutě argentinský kanonýr Agüero, který zužitkoval přihrávku za obranu od De Bruyneho a vstřelil 124. gól v Premier League, čímž se stal rekordmanem mezi neevropskými fotbalisty. Překonat dosavadního lídra Dwighta Yorka se mu povedlo za 185 utkání. Agüero potvrdil, že se mu na stadionu Etihad proti "Reds" daří: prosadil se ve všech šesti ligových duelech.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 5:0. Řádili mladíci, City se zranil brankář
Video se připravuje ...

Obrana hostů nadále hořela a v 37. minutě byl navíc vyloučen Mané, který se snažil získat míč a nohou zasáhl do obličeje vyběhnuvšího gólmana Edersona. Brazilec musel být ze hřiště odnesen na nosítkách. Přesilovku využili "Citizens" ještě do přestávky, když se po další De Bruyneho asistenci trefil nehlídaný Gabriel Jesus, kterému o chvíli dříve rozhodčí neuznali gól kvůli ofsajdu.

V druhém poločase si debut v dresu Liverpoolu po přestupu z Arsenalu odbyl Oxlade-Chamberlain, za úspěšný jej ale považovat nemůže. Manchester přidal další tři branky, trefil se znovu Gabriel Jesus a dvakrát střídající Sané.

Brankáře Manchesteru City Edersona odnášejí z hřiště
Brankáře Manchesteru City Edersona odnášejí z hřiště

Góly

Domácí: 6. Welbeck, 28. A. Lacazette, 50. Welbeck

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Bellerín, Ramsey (67. Coquelin), Xhaka, Kolašinac – Özil, A. Lacazette (75. Giroud), Welbeck (75. Alexis Sánchez).

Hosté: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings (46. Francis), Daniels – J. King, Gosling, Arter, Fraser (38. Ibe) – Defoe (71. Mousset).

Náhradníci

Domácí: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Iwobi, Sánchez, Walcott, Giroud

Hosté: Boruc, Francis, Surman, Pugh, Cook, Mousset, Ibe

Karty

Hosté: Francis

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

Emirates Stadium, London

Arsenal po debaklu z minulého kola v Liverpoolu (0:4) předvedl jistější výkon a proti Bournemouthu vedl po poločase 2:0. Na obou brankách měly výrazný podíl nové posily "Kanonýrů". U prvního gólu Welbeckovi asistoval Kolašinac a druhou branku přidal střelou zpoza šestnáctky Lacazette.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Bournemouth 3:0. Trefili se Welbeck a Lacazette
Video se připravuje ...

Po změně stran mohl snížit Defoe, jeho hlavička ale skončila na tyči Čechovy branky. Vzápětí definitivně rozhodl o tříbodovém zisku domácích po Ramseyho pasu Welbeck. Bournemouth tak stále čeká na první bod.

Góly

Domácí: 62. Vardy

Hosté: 41. Morata, 50. Kanté

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James (78. Iheanacho), Albrighton (46. A. King) – Slimani (46. Gray) – Vardy.

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger – Moses (74. Zappacosta), Bakayoko, Fàbregas (78. E. Hazard), Kanté, Alonso – Pedro (63. Willian) – Morata.

Náhradníci

Domácí: Hamer, Chilwell, Amartey, Gray, King, Iheanacho, Ulloa

Hosté: Caballero, Zappacosta, Christensen, Hazard, Drinkwater, Willian, Batshuayi

Karty

Domácí: Ndidi

Rozhodčí

Mason – Lennard, Wilkes

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Posile Chelsea z Realu Madrid Álvaru Moratovi se v anglické lize od počátku daří a potvrdil to i dnes, když krátce před přestávkou přesnou hlavičkou otevřel skóre v Leicesteru. Po přestávce zvýšil náskok úřadujícího mistra střelou zpoza vápna Kanté, který v roce 2016 oslavil zisk titulu právě s Leicesterem. "Liškám" už nepomohla ani Vardyho trefa z penalty ze 62. minuty.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Chelsea 1:2. Výhru trefil Kanté
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 28. Kane, 42. Eriksen, 46. Kane

Sestavy

Domácí: Pickford – Cuco Martina, M. Keane, A. Williams, Baines (C) – Schneiderlin, Gueye (80. Vlašić) – G. Sigurdsson, Rooney, Klaassen (46. Davies) – Sandro Ramírez (46. Calvert-Lewin).

Hosté: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Moussa Sissoko (78. Winks), Dier, Davies – Eriksen (71. M. Dembélé), Alli – Kane (86. Heung-min).

Náhradníci

Domácí: Stekelenburg, Holgate, Jagielka, Davies, Mirallas, Calvert-Lewin, Vlašić

Hosté: Vorm, Walker-Peters, Aurier, Dembélé, Heung-min, Winks, Llorente

Karty

Domácí: A. Williams, Gueye, Rooney

Hosté: Alderweireld

Rozhodčí

Graham Scott – Richard West, Simon Long, Kevin Friend

Stadion

Goodison Park, Liverpool

Útočník Tottenhamu Harry Kane potvrdil, že zatímco v srpnových duelech se mu v Premier League nedaří, v září bývá produktivní. V 28. minutě otevřel skóre proti Evertonu povedenou dalekonosnou střelou a oslavil jubilejní 100. soutěžní zásah v dresu "Kohoutů".

SESTŘIH Premier League: Everton - Tottenham 0:3. Zářil střelec Kane
Video se připravuje ...

V závěru poločasu na něj navázal z dorážky Eriksen a krátce po změně stran zaznamenal druhou trefu Kane, tentokrát šlo o jeho 80. gól v Premier League. K dosažení tohoto milníku potřeboval 120 zápasů, pouze Alanu Shearerovi jich stačilo méně (102). Tottenham vyhrál čtyři venkovní duely po sobě poprvé od ledna 2014.

Góly

Domácí: 45. Groß, 48. Groß, 63. Hemed

Hosté: 77. J. Morrison

Sestavy

Domácí: Ryan – Bruno (C) (61. Rosenior), Dunk, Duffy, Suttner – Knockaert, D. Pröpper, Stephens, March – Groß – Hemed (83. G. Murray).

Hosté: Foster – Nyom, J. Evans (C), Hegazy (57. Gibbs), C. Dawson – Barry – Phillips, Livermore (71. J. Morrison), Krychowiak, Jay Rodriguez – Rondón (57. Burke).

Náhradníci

Domácí: Hünemeier, Izquierdo, Mäenpää, Murphy, Murray, Rosenior, Skalák

Hosté: Yacob, Myhill, Morrison, McClean, Gibbs, Burke, Brunt

Karty

Domácí: March, G. Murray

Rozhodčí

Kavanagh

Stadion

Amex Stadium, Falmer

Návštěva

30381 diváků

První vítězství v sezoně vybojoval nováček Brighton, který vyhrál 3:1 nad dosud neporaženým West Bromwichem. Dvěma góly se o to zasloužila posila z Ingolstadtu Pascal Gross. Záložník Jiří Skalák sledoval vítězství svého týmu z lavičky, bek Aleš Matějů nebyl v nominaci.

SESTŘIH Premier League: Brighton - West Bromwich 3:1. Nováček doma překvapil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43. Choupo-Moting, 63. Choupo-Moting

Hosté: 45+1. Rashford, 57. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Butland – K. Zouma, Wimmer, Cameron (46. Martins Indi) – Diouf, D. Fletcher (C), Allen, Pieters – Shaqiri, Jesé (75. Berahino) – Choupo-Moting.

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Darmian – A. Herrera (72. Martial), N. Matić, P. Pogba – Mchitarjan (84. Lingard), R. Lukaku, Rashford (72. Mata).

Náhradníci

Domácí: Grant, Martins Indi, Tymon, Adam, Sobhi, Berahino, Crouch

Hosté: Romero, Blind, Smalling, Carrick, Mata, Lingard, Martial

Rozhodčí

Swarbrick – Cann, Scholes

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Góly začaly v duelu Stoke s Manchesterem United padat až v závěru první půle. Domácí poslal do vedení Choupo-Moting, který zužitkoval přesný Dioufův centr a vstřelil první ligový gól do sítě United od 14. května. Vzápětí ale po rohovém kopu srovnal Rashford.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Manchester United 2:2
Video se připravuje ...

Obrat skóre ve prospěch hostí zajistil 150. brankou v klubové kariéře belgický reprezentant Lukaku, poslední slovo měl však znovu Choupo-Moting. Posila ze Schalke přesnou hlavičkou v 63. minutě rozhodla o dělbě bodů. Vstřelit v lize dva góly v jednom zápase do sítě "Rudých ďáblů" se naposled povedlo Alexisu Sánchezovi z Arsenalu v říjnu 2015.

Stoke neprohrálo doma s Manchesterem United posledních pět zápasů. Trenéru Marku Hughesovi se v zápasech proti Josému Mourinhovi daří: ve čtyřech ligových utkáních po sobě jeho tým svěřencům portugalského kouče nepodlehl.

Góly

Domácí: 3. Wood

Hosté:

Sestavy

Domácí: Heaton (C) (36. Pope) – Lowton, Tarkowski, Mee, S. Ward – Gudmundsson, Cork, Defour (82. A. Westwood), Brady – Wood, Vokes (64. Barnes).

Hosté: Hennessey – J. Ward, Fosu-Mensah, Dann, Schlupp – McArthur (81. Riedewald), Cabaye, Puncheon (C) – Townsend, Ch. Benteke, Čung-Jong (65. Lumeka).

Náhradníci

Domácí: Pope, Bardsley, Long, Arfield, Westwood, Walters, Barnes

Hosté: Speroni, Riedewald, Kelly, van Aanholt, Milivojević, Kaikai, Lumeka

Karty

Domácí: Brady

Hosté: Ch. Benteke

Rozhodčí

Michael Oliver – Simon Bennett, Stuart Burt

Stadion

Turf Moor, Burnley

Návštěva

18 862 diváků

Už ve třetí minutě vyrobila hostující defenziva obrovskou chybu. Korejský křídelník I Čong-jong přihrál nešikovně mimo dosah svých stoperů i brankáře přímo do kroku Woodovi, jenž si proti vyběhnutému Hennesseymu snadno poradil. Novozélandský útočník tak skóroval hned při svém debutu v nejvyšší anglické soutěži.

Největší šanci na vyrovnání spálil v 79. minutě Benteke, jehož vychytal náhradní brankář Pope. Ten musel krátce před koncem první půle nahradit zraněnou jedničku Heatona.

Burnley se díky druhé výhře v sezoně vyhouplo do první poloviny tabulky. Hráči Crystal Palace nezískali v prvních čtyřech zápasech pod vedením nového trenéra Franka de Boera ani bod a navíc nevstřelili ani branku, což se naposledy stalo Prestonu v sezoně 1924/25.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Crystal Palace 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 76. Lascelles

Sestavy

Domácí: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Clucas, Sanches (69. Bony), T. Carroll (86. L. Narsingh) – Fer – T. Abraham, J. Ayew.

Hosté: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Gámez – Hayden (70. Diamé), Merino – Jacob Murphy (59. Atsu), Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu (78. Gayle).

Náhradníci

Domácí: Nordfeldt, van der Hoorn, Rangel, Mesa, Narsingh, Routledge, Bony

Hosté: Woodman, Lejeune, Yedlin, Atsu, Shelvey, Diamé, Gayle

Karty

Domácí: Naughton, Fer

Hosté: Hayden, Ritchie, Gayle

Rozhodčí

Mike Jones – Adrian Holmes, Mark Scholes, Robert Madley

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

20 872 diváků

Newcastle se musel proti Swansea obejít bez trenéra Rafaela Beníteze, jenž po nedávné operaci nebyl schopen dlouhého přesunu k utkání na půdě velšského týmu.

Ve vyrovnaném zápase oba týmy nevyužily po jedné stoprocentní šanci. Ritchieho v prvním poločase vychytal famózním zákrokem na brankové čáře Fabiaňski, po změně stran nasadil Abraham kličku Elliotovi, ale nedokázal překonat skluzujícího stopera Lascellese.

A byl to právě kapitán Newcastlu Jamal Lascelles, jenž zápas rozhodl. V 76. minutě si naskočil na Ritchieho rohový kop a hlavou zajistil nováčkovi soutěže druhé vítězství za sebou. Domácím nepomohlo ani nasazení dvou velkých posil Renata Sancheze a navrátilce Bonyho Wilfrieda, kteří se objevili v sestavě poprvé v sezoně.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Newcastle 0:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 38. Doucouré, 66. Janmaat

Sestavy

Domácí: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse (46. Tadić), Boufal (71. Ch. Austin) – Gabbiadini (69. S. Long).

Hosté: Gomes (C) – Femenía (62. Janmaat), Kaboul (62. Mariappa), Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray (84. Deeney), Richarlison.

Náhradníci

Domácí: McCarthy, Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Austin, Long

Hosté: Karnezis, Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success

Rozhodčí

Lee Probert – Andy Garratt, Daniel Cook

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

31 435 diváků

SESTŘIH Premier League: Southampton - Watford 0:2
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud