9. října 2013 • 16:55

Anglie, Belgie, či Albánie? Talent Januzaj může hrát za ŠEST zemí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adnan Januzaj se narodil v Belgii. Jeho matka pochází z Kosova, jeho otec z Albánie. Babička je Srbka, dědeček zase Turek. Ale hraje v Anglii a možná ji bude i reprezentovat... Supertalent Manchesteru United se rozmýšlí, v jakém národním dresu bude nastupovat. Jakou zemi si vybere? Má šest možností.



Angličané prosí a žadoní Januzaje, aby si vybral hrdý Albion. Ale najdou se i tací, kteří s tím nesouhlasí. Jako třeba Jack Wilshere, spoluhráč Tomáše Rosického v Arsenalu. Jeho prohlášení vzbudilo na Ostrovech pořádný poprask.

"Pokud jste Angličan, tak hrajete za Anglii. Jediní lidé, kteří by měli nastupovat za tuto zemi, jsou Angličané. Nikdo jiný," sdělil Jack Wilshere.

Jasně namířené věty proti Januzajovi bral ale později zpět. Na twitteru se bránil, že mluvil v obecném tónu a prý vůbec neměl na mysli talentovaného hráče Manchesteru United. "Přál bych si, aby Adnan byl Angličan. Jsem si jistý, že většina z vás se mnou souhlasí. Ale někteří novináři se mě snaží pošpinit. Zase!" napsal Wilshere.

To nic ale nemění na tom, že se Januzaj pořád nerozhodl. Stále neví, jakou zemi si vybrat. Naposledy pouze odmítl šanci obléknout dres belgického národního týmu a v minulosti už vyjádřil svou touhu reprezentovat Albánii. Možná kvůli otci?

Adnan Januzaj, supertalent Manchesteru United, má na výběr šest reprezentací. Kterou si vybere?

Anglie

Do země se přistěhoval v roce 2011 jako šestnáctiletý klučina. Kvůli přísným regulím by ale mohl nastoupit za Albion až v roce 2018.

Belgie

Januzaj se narodil v Bruselu a fotbalově vyrůstal v Anderlechtu, odkud v roce 2011 odešel do Manchester United. Dosud odmítal všechny belgické mládežnické výběry.

Albánie

Pochází odsud jeho otec. Ale teď to nejdůležitější, v minulosti projevil zájem hrát za albánskou reprezentaci. Do národního týmu však nominován ještě nebyl.

Z Adnana Januzaje se rychle stala v Manchesteru United velká hvězda
Z Adnana Januzaje se rychle stala v Manchesteru United velká hvězda

Kosovo

Země už má svoji reprezentaci, ale FIFA ji dovoluje hrát pouze přátelské zápasy. Do oficiálních soutěží se zatím nezapojuje. Pochází odsud jeho matka.

Srbsko

Společně s Kosovem je nejmenší pravděpodobnost, že by si Januzaj vybral zrovna Srbsko. S touto zemí ho spojuje pouze babička, která se zde narodila.

Turecko

Šestá země, za kterou může Januzaj hrát. A to díky dědovi z matčiny strany.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud