24. července 2014 • 10:37

Mourinho: Bude chytat Čech, nebo Courtois? Jeden bude nešťastný

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o místo gólmanské jedničky Chelsea vypukl naplno. Petr Čech, Thibaut Courtois. Zvítězí česká zkušenost, nebo belgické mládí? Čas na definitivní rozhodnutí se José Mourinhovi pomalu krátí. "Ať bude chytat kdokoliv, Chelsea bude v dobrých rukách," prohlásil portugalský trenér po úvodním přípravném zápase na kempu v Rakousku proti AC Wolfsberger (1:1).



Zatímco Thibaut Courtois odpočívá po mistrovství světa, Petr Čech už sebou mlátí o zem a stráží branku Chelsea. Dlouholeté nezpochybnitelné jedničce klubu, která má místo v brance "blues" pod palcem už deset let, to v prvním zápase šlo výtečně.

Český gólman obětoval dovolenou, aby se vrátil do branky co nejrychleji. To se mu povedlo. Petr Čech po zranění ramene naskočil hned od začátku přípravy. Bez úlev, naplno. Navíc stylem, jako kdyby vůbec žádnou pauzu neměl.

Oproti původním předpokladům nastoupil už v úvodním zápase na tréninkovém kempu Chelsea v Rakousku. V duelu s AC Wolfsberger (1:1) předvedl několik výtečných zásahů a omlazenému týmu pomohl k remíze.

"Dnešní zápas byl pro Petra perfektní, protože musel řešit několik těžkých situací. Dlouhé křižné centry, při kterých natahoval ruce do vzduchu, chodil do soubojů, při pádech na zem vyzkoušel své rameno. Byly to přesně takové situace, které potřeboval. Ukázal, že je kompletně uzdravený," hodnotil Mourinho.  

Česká reprezentační jednička Petr ČechFoto Jaroslav Legner (Sport)

Čech se před sezonou dostává do mírné výhody. Mourinhovi jistým výkonem ukazuje, že je nachystaný. Připravený na další těžkou sezonu v jednom z nejlepších klubů světa, kde působí už od roku 2004. Oproti tomu Courtois, Čechův hlavní konkurent, se zatím nevrátil z dovolené po MS.

Pořád ale není jasné, co se stane, až mladý gólman poprvé otevře dveře kabiny Chelsea. Belgický talent, jenž své obrovské kvality prokazoval na hostování v Atlétiku Madrid i na světovém šampionátu, bude chtít to samé co Čech. Stoupnout si do branky a chytat, ne sedět na lavičce v pozici dvojky.

"Má situace pro tuhle sezonu je fantastická. Mít Courtoise a Čecha, jednoho z nejlepších mladých brankářů na světě a jednoho ze tří nebo pěti nejzkušenějších gólmanů planety, to je pro mě i Chelsea skvělá věc," pochvaloval si Mourinho.

Zatím ale odmítl říct, na koho vsadí při ostrém startu sezony. "Jeden z nich bude chytat, o tom není pochyb. Chelsea bude v dobrých rukách, oba jsou výteční fotbalisté. Druhý bude nešťastný. Ale určitě budou spokojení fanoušci Chelsea, to je důležitější než hráči," prohlásil 51letý trenér.

Těžko odhadnout, kdo nakonec dostane přednost. Britský Daily Mail například píše, že první ligový zápas (18. srpna s Burnley) začne Courtois. Po Čechovi bude Mourinho chtít, aby mladého gólmana jistil a podporoval z lavičky.  

Na druhou stranu Petr Čech patří mezi symboly klubu. Těší se podpoře fanoušků, slabost pro něj má i José Mourinho. "Musíme se nějak rozhodnout," uvědomoval si trenér londýnského klubu. "Ale jak jsem říkal. Já jsem šťastný, že takové brankáře máme."

Thibaut Courtois, brankář, 21 let, Belgie Největší kometa mezi brankáři. Mladý Belgičan, který by mohlv příští sezoně nahradit v Chelsea Petra Čecha, zažil výjimečnou sezonu na hostování v Atlétiku Madrid. A s Belgií bude mít také hodně vysoké ambice.
Thibaut Courtois, brankář, 21 let, Belgie Největší kometa mezi brankáři. Mladý Belgičan, který by mohlv příští sezoně nahradit v Chelsea Petra Čecha, zažil výjimečnou sezonu na hostování v Atlétiku Madrid. A s Belgií bude mít také hodně vysoké ambice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud