29. července 2014 • 09:57

Neprodají Torrese, půjde Čech? Chelsea se musí zbavit cizince

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po příchodu útočníka Didiera Drogby má trenér José Mourinho problém. Sestava Chelsea totiž nevyhovuje pravidlu o počtu zahraničních fotbalistů. Je jasné, že minimálně jeden hráč klub bude muset opustit. A kruh je poměrně úzký. První volbou by měl být prodej Fernanda Torrese, jenže ten zatím vázne. Pokud Španěl v kádru zůstane, na řadě bude podle britského Daily Telegraphu český brankář Petr Čech. „Jeden hráč určitě odejde,“ potvrdil Mourinho, aniž by byl konkrétní.



Každý klub Premier League může mít pouze 17 zahraničních hráčů nad 21 let. Chelsea jich má momentálně o jednoho více. Blízko odchodu je sice útočník Romelu Lukaku, jenže ten se mezi starší fotbalisty vzhledem ke svému mladému věku (21) nepočítá.

Britský Telegraph tvrdí, že první na seznamu odchodů má být útočník Torres. Jenže Chelsea požaduje slušné odstupné. Za forvarda dříve zaplatila gigantických 50 milionů liber (1,7 miliardy) a ráda by nyní získala alespoň 20 milionů liber (694 milionů korun).

Zájemců o služby třicetiletého útočníka ovšem není mnoho. A poměrně vysoká cena odradila i ten zbytek. Podobná situace je u záložníka Obi Mikela, jehož schopností si navíc Mourinho vždycky vážil.

Další na řadě už je brankář Petr Čech. Kouč Chelsea by mohl vzhledem k potenciálu upřednostnit mladého Thibauta Courtoise, jako dvojka by zůstal veterán Marc Schwarzer, jež v létě podepsal novou smlouvu.

O českého gólmana je nadále velký zájem ve Francii, odkud do Anglie odešel. Bohaté PSG je připraveno nabídnout 10 milionů liber (347 milionů korun). S tím by se Chelsea mohla spokojit, za Čecha totiž sama příliš nezaplatila.

Odchod nikoho jiného přitom nepřipadá momentálně v úvahu. A že někdo kádr opustí, to potvrdil i samotný Mourinho. „Jestli si myslíte, že tu všichni zůstanou, jste na omylu. Jeden z nich musí jít,“ řekl jasně reportérům.

Najde se kupec pro Torrese, nebo padne volba na Čecha?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud