22. září 2014 • 11:23

Van Gaal seřval hráče. V Anglii ho kritizují: Jsi horší než Moyes!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Šokující porážka Manchesteru United na hřišti Leicesteru (3:5) pořádně vytočila trenéra Louise van Gaala. Po zápase v kabině zvýšil hlas a křičel na hráče několik minut. Kritika se však snáší na jeho hlavu. Experti mu vytýkají, že nekoupil zkušeného stopera a že nyní musí dokázat, jestli je skutečně taktickým géniem.



Ostrá kritika deníku The Sun namířená proti Louisi van Gaalovi, trenérovi Manchesteru UnitedFoto The Sun
Zřejmě nejtvrdší kritiku otiskl britský list The Sun. „Utratil jsi 157 milionů liber a jsi ještě horší než Moyes,“ vzkázal Van Gaalovi prostřednictvím titulku.

Tvrzení opírá o jednoduchý statistický údaj: Manchester United pod nizozemským koučem získal v pěti zápasech 5 bodů, zatímco pod Moyesem dosáhl na 7 bodů. „A to Moyes neměl Ángela Di Maríu, Radamela Falcaa, Daleyho Blinda nebo Marcose Roja,“ upozorňuje.

Hvězdná jména mu v neděli byla k ničemu. Ano, ofenziva zazářila. Vstřelila tři góly, ale obrana? „Je zranitelná,“ komentuje Jamie Carragher, bývalý obránce Liverpoolu a nyní televizní expert Sky Sports. Posilování útoku a ignorování defenzivy považuje za chybu. Van Gaalovi vyčetl, že neposílil svůj tým o „hotového obránce“. Za toho nepovažuje ani Roja, ani Shawa. „Utratil všechny peníze a nepřivedl top obránce. To je špatný management,“ dodal.

Sestřih zápasu Leicester - Manchester United 5:3
Video se připravuje ...

Totožný názor vyslovil také Jamie Redknapp, bývalý reprezentant. „Koupě Falcaa a Di Maríi z vás taktického génia neudělá. To by dokázal jakýkoliv fanoušek United. Ale spravit obranu, která nefunguje, to je úplně něco jiného. Teď teprve zjistíme, jestli je Van Gaal génius,“ poznamenal Redknapp.

Zarážející jsou i Van Gaalovy výroky. Ačkoliv v zápase postavil vedle sebe Falcaa, Rooneyho a Van Persieho, po výbuchu si postěžoval, že „má až moc hráčů, kteří chtějí vstřelit gól místo toho, aby raději přihráli spoluhráči“.

„Vedli jsme 3:1 a měli si vítězství pohlídat. Jenže jsme dělali chyby, neudrželi balon, ztráceli ho. Musíte hrát celých devadesát minut, ne jen šedesát,“ kroutil hlavou Van Gaal. „Leicester měl pět střel na branku. Všechno proměnil.“

Byl pořádně nahněvaný. Logicky. Podle informací Daily Mail přišel po zápase do kabiny a dal vzpomenout na Fergusonův fén. Hráče nekompromisně seřval, křičel několik minut.

Euforie, která zavládla mezi fanoušky Manchesteru United po Van Gaalově příchodu, navíc po úspěšném tažení Nizozemska na MS, nyní pomalu vyprchává.

Ostuda United! Na hřišti nováčka Leicesteru vedli 3:1, prohráli 3:5
Ostuda United! Na hřišti nováčka Leicesteru vedli 3:1, prohráli 3:5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud