16. ledna 2015 • 10:21

Čech odchytá třetí zápas v řadě, Courtoise trápí zlomený palec

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lavičku náhradníků neuvidí třetí utkání po sobě. Český gólman Petr Čech se znovu chystá do branky Chelsea, která se v sobotním utkání střetne se Swansea. Jaká je šance, že by Belgičana Thibauta Courtoise, jehož trápí zlomený palec, vytlačil na střídačku a stal se opětovně jedničkou londýnského klubu?



Courtoisův start je ohrožený, protože zlomený palec stále není stoprocentně vyléčený. Laboruje s ním od smolného zápasu na půdě Tottenhamu Hotspur (3:5), po kterém ho nahradil a v brance už zůstal Petr Čech .

Ačkoliv trénuje naplno a teoreticky by mohl duel se Swansea odchytat s ortézou, trenér José Mourinho nemá důvod riskovat vážnější zranění a hrozbu, že by kvůli jednomu zápasu přišel o belgického brankáře na delší dobu.

Čech prokázal, že i po ztrátě pozice jedničky si drží stabilní formu. V posledních dvou zápasech proti Watfordu a Newcastlu podal skvělé výkony a navrch udržel čistá konta. Proto jej Mourinho pravděpodobně pošle do branky znovu.

"Thibaut Courtois ještě není stoprocentně v pořádku, ale je připravený naskočit, pokud to bude nutné," řekl kouč Chelsea na páteční tiskové konferenci s tím, že nebude moct využít ani krajního obránce Azpilicuetu.

Jestli je tohle šance, že by Čech vytlačil Courtoise z branky Chelsea natrvalo? V Anglii kolem tohoto tématu jen tiše našlapávají, Mourinho se k tomu nevyjadřuje. Zatím můžeme pouze odhadovat, že až se talentovaný Belgičan uzdraví, chytat bude zase on.

Petr Čech zatím v sezoně odchytal za Chelsea deset zápasů, jeho mladší konkurent jich má na kontě 22. Oba dva neskrývají ambice plnit roli týmové jedničky. Je pravděpodobné, že pokud by český gólman po uzdravení Courtoise znovu usedl na lavičku, v létě by hledal jiný klub.

TOP 5 zákroků Premier League: Kvůli čemu Čecha nazvali zachráncem?
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Newcastle 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud