10. ledna 2015 • 18:57

Skvělý Čech je zpět! Chelsea zachránil dvěma zákroky a sklidil aplaus

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal šanci a nezklamal. Právě naopak. Brankář Chelsea Petr Čech výrazně pomohl k výhře nad Newcastlem (2:0) a trenérovi José Mourinhovi jasně ukázal, že nic ze svého umu nezapomněl. Čechův jistý výkon i dva parádní zákroky sledoval z lavičky nejen kouč, ale také Thibaut Courtois.



Chelsea nezačala proti Newcastlu vůbec dobře. Hosté byli lepším týmem a právě oni měli k vedení blíže než favorit. Jenže londýnský klub měl v brance Petra Čecha. A tenhle překvapivý tah Mourinhovi vyšel dokonale.

Český brankář se poprvé ukázal už ve 3. minutě, kdy jistě zlikvidoval přízemní střelu Sissoka. Horké chvilky ale měly teprve přijít. Nejdříve hráči Newcastlu zasypali branku Chelsea centry, poté přišly dvě největší šance.

Ve 21. minutě dostali hosté výhodný přímý kop. Míč kolem zdi napálil Gouffran, ale Čech byl připraven. Bombu hostujícího záložníka dokázal vyrazit a plný stadion mu poprvé naplno aplaudoval. „Úžasný zákrok,“ shodovali se fanoušci na sociálních sítích.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Newcastle 2:0
Video se připravuje ...

Ještě lepší moment českého reprezentanta přišel o několik minut později. Hostující Cabella snadno prošel celou defenzivou Chelsea a z hranice vápna vypálil na zadní tyč. Čech ovšem podobně mířenou střelu očekával a mrštným skokem ji vyrazil. Znovu následoval potlesk celého stadionu.

Až výborné zákroky Petra Čecha probraly i jeho spoluhráče. Těsně před poločasem se Chelsea svoji první střelou na branku dostala do vedení. Pěknou akci zakončil Oscar.

Ve druhém poločase už byli fotbalisté londýnského klubu pány na hřišti. Vedení favorita navýšil Diego Costa, nemuselo ovšem zůstat jen u dvou gólů. Naopak Petr Čech už mohl zůstat celkem v klidu, hráčům Newcastlu došly síly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud