8. března 2015 • 10:40

Divočina v poháru! Fanoušci Aston Villy vtrhli na hřiště, líbali i kousali

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Odmakali čtvrtfinále Anglického poháru, pak je ale čekal možná nejtěžší sprint. Hráči West Bromwich Albion, stejně jako asistent sudího, prchali do kabiny jako o život. Na hřiště vítězné Aston Villy totiž vtrhli její příznivci a slavili výhru 2:0 nad rivalem. „Bylo to děsivé. Fanoušci mě chtěli líbat, ale taky do mě kousali,“ svěřil se třeba autor první branky vítězů Fabian Delph. Události nyní bude vyšetřovat Fotbalová asociace.



Aston Villa a West Bromwich Albion si nic nedarují. Na hřišti, stejně jako v hledišti. A tenhle pohárový mač to jen potvrdil. Jenže takovouhle divočinu nikdo nečekal.

Fanoušky West Bromu, rozhněvala červená karta pro Yacoba, a když domácí využili přesilovku a dali druhý gól, skončilo na trávníku i několik sedaček. Reakce domácího tábora na sebe nenechala dlouho čekat, část příznivců vtrhla na plochu, aby vyventilovala vztek. Většina fans Aston Villy za to chuligány vypískala.

VIDEO: Podívejte se na řádění fanoušků Aston Villy při duelu s WBA.

Sudí Anthony Taylor na chvíli přerušil hru, ale pauza nebyla dlouhá a zápas se dohrál. Další invaze rozdivočelých fans pak přišla po závěrečném hvizdu. A nastalo peklo. Fanoušci se houpali na břevně branky, další se vrhali na hráče.

„Někdo se snažil získat moji levou kopačku. Lidé mě chtěli líbat, v euforii mě kousali. Bylo to děsivé a nebezpečné,“ popisoval zážitky Fabian Delph.

Komentátor přenosu Mark Lawrenson označil počínání fanoušků za stupidní a šílené. „Jsou to scény jako z roku 1980,“ prohlásil. „Je jasné, že se tito rivalové nemusejí. Ale stejně nepochopím, jak všechno vygradovalo v té hrozivé atmosféře posledních minut,“ dodal.

Co přesně měl na mysli? Třeba to, jak se gólmanovi WBA Boazu Myhillovi domácí posmívali a po porážce se jej snažili natáčet na telefon. Brankář se jim snažil zabránit a došlo ke konfliktu. Další hráči WBA, stejně jako asistent sudího prchali ze hřiště, aby co nejrychleji zmizeli tunelem do šaten.

Manažer Aston Villy Tim Sherwood prohlásil, že nemůže chování fanoušků omlouvat a neschvaluje to, že vtrhli na hřiště. „Na druhou stranu dokážu pochopit emoce z toho, že dvakrát během týdne porazili velkého soupeře. Pořadatelé se snažili, ale proti takovému počtu lidí neměli nárok,“ dodal. Aston Villa vyhrála 3. března doma nad stejným soupeřem v Premier League 2:1.

Teď tedy bude FA celý incident vyšetřovat a dá se čekat, že budou padat tresty.

Fotbalový Anglický pohár - čtvrtfinále:
Bradford (III) - Reading (II) 0:0
Aston Villa - West Bromwich Albion 2:0 (0:0)
Branky: 51. Delph, 85. Sinclair. ČK: 90.+3 Grealish - 80. Yacob.

Pořadatelé se sice snažili zastavit během poháru mezi Aston Villou a WBA řádící fanoušky, ti ale vtrhli na hřiště. Incident nyní bude vyšetřovat FA. Některé výtržníky se podařilo strážcům zákona spacifikovat.
Pořadatelé se sice snažili zastavit během poháru mezi Aston Villou a WBA řádící fanoušky, ti ale vtrhli na hřiště. Incident nyní bude vyšetřovat FA. Některé výtržníky se podařilo strážcům zákona spacifikovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud