30. května 2015 • 15:32

Jeden gól za 794 milionů! Kolik stála kluby Balotelliho či Bonyho trefa?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Radamel Falcao, Bony Wilfried ani Mario Balotelli nestříleli tolik gólů, kolik od nich kluby očekávalyRadamel Falcao, Bony Wilfried ani Mario Balotelli nestříleli tolik gólů, kolik od nich kluby očekávalyFOTO: Koláž iSport.cz

    Přestoupili za tučnou částku, každý týden jim na účtu přistane další suma, kterou jim může většina lidí jen závidět. To všechno, aby stříleli góly. Jenže to se Balotellimu, Bonymu, Falcaovi a spol. v Premier League nedařilo. Na kolik vyšel anglické kluby jejich gól? Podívejte se na 7 útočníků, jejichž jedna ligová branka stála jejich zaměstnavatele nejvíce. Všechny částky jsou v českých korunách.

  • 7. Enner Valencia

    Klub: West Ham United

    Přestupová částka: 460 milionů
    Týdenní plat: 1 milion
    Gólů v PL: 4

    Jeden gól: 127 milionů

    Enner Valencia Enner ValenciaFoto Reuters

    Londýnský klub se na své poměry plácl přes kapsu. West Ham dal za jeden z objevů MS v Brazílii bez čtyřiceti milionů půl miliardy. Jenže Enner Valencia, přestože výkony vyloženě nezklamal, dal mnohem méně gólů, než se čekalo. Jeden vyšel West Ham na 127 milionů korun.

  • 6. Falcao

    Klub: Manchester United

    Přestupová částka: hostování
    Týdenní plat: 10,8 milionů
    Gólů v PL: 4

    Jeden gól: 140 milionů 

    Útočník Manchesteru United Radamel Falcao nevěří vlastním očím, jeho tým prohrál na hřišti Evertonu 0:3 Útočník Manchesteru United Radamel Falcao nevěří vlastním očím, jeho tým prohrál na hřišti Evertonu 0:3Foto Reuters

    V United musí denně děkovat, že nepřivedli Falcaa na stálý přestup. Tím by je totiž vyšel mnohem dráž. Kolumbijec šel do Anglie s pověstí neomylného kanonýra, jenže zklamal na plné čáře. Kvůli neuvěřitelnému platu, jenž z něj dělal jednoznačně nejlépe placeného hráče v Anglii, vyšla United jeho jedna trefa na 140 milionů korun.

  • 5. Andrej Kramaric

    Klub: Leicester City

    Přestupová částka: 346 milionů
    Týdenní plat: 1 milion
    Gólů v PL: 2

    Jeden gól: 187 milionů

    Andrej Kramaric Andrej KramaricFoto Reuters

    Nováček Premier League bojoval od začátku ročníku o záchranu. Aby se to podařilo po nadějném podzimu dotáhnout, přivedl v lednu za vysokou částku útočníka z Rijeky a očekával výraznou gólovou pomoc. Záchrana se klubu vydařila, ovšem příchod Kramarice nikoliv. Jedna branka z jeho kopačky stála Leicester 187 milionů korun.

  • 4. Danny Welbeck

    Klub: Arsenal

    Přestupová částka: 614 milionů
    Týdenní plat: 4,4 miliony
    Gólů v PL: 4

    Jeden gól: 211 milionů

    Danny Welbeck Danny WelbeckFoto Profimedia.cz

    V útoku United na něj místo nezbylo, Arsenal mu slíbil mnohem více prostoru. Jenže Danny Welbeck s ním příliš dobře nenaložil a nakonec stejně spíše vysedával na lavičce. Přestože nikdy nebyl vyloženě kanonýrem do velkého vápna, čtyři góly jsou málo. Zvlášť, když každý vyšel „Kanonýry“ na 211 milionů korun.

  • 3. Emmanuel Riviére

    Klub: Newcastle

    Přestupová částka: 230 milionů
    Týdenní plat: 768 tisíc
    Gólů v PL: 1

    Jeden gól: 269 milionů

    Emanuel Riviére Emanuel RiviéreFoto Profimedia.cz

    Jak bídnou sezonu prožil celý Newcastle, tak se „dařilo“ i nové letní posile. Emmanuel Riviére nenaplnil to, s čím do klubu ze severní Anglie přišel. Za celou sezonu Premier League dal pouze jeden gól. Ten stál Newcastle nepěkných 269 milionů korun.

  • 2. Bony Wilfried

    Klub: Manchester City

    Přestupová částka: 1,15 miliardy
    Týdenní plat: 3,8 milionů
    Gólů v PL: 2

    Jeden gól: 626 milionů 

    Bony Wilfired lituje zahozené šance Bony Wilfired lituje zahozené šanceFoto Reuters

    Bývalý útočník pražské Sparty přišel do Manchesteru City v zimě ze Swansea s nálepkou silového útočníka, který se ve vápně soupeře cítí jako doma. Pochopitelně se očekávala lavina branek. Jenže Bony Wilfried to měl těžké. Zasáhl sice v lize do 10 zápasů, ovšem odehrál pouze 302 minut. Za tu dobu stihl dát dva góly, každý stál „Citizens“ tučných 626 milionů korun.

  • 1. Mario Balotelli

    Klub: Liverpool

    Přestupová částka: 614 milionů
    Týdenní plat: 3,5 milionu
    Gólů v PL: 1

    Jeden gól: 794 milionů

    Mario Balotelli Mario BalotelliFoto Reuters

    Velký přehmat předvedl v létě trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. Do týmu totiž přivedl známého průšviháře Maria Balotelliho . Ital se sice dalším průšvihům vyhnul, stejně tak ale míče z jeho kopačky míjely branku soupeře. V 16 zápasech Premier League dal jen jeden gól. Na kolik vyšel? 794 milionů korun!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud