17. srpna 2015 • 17:27

Real nabízí De Geovi ohromující částku: Za rok v United 450 milionů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sága kolem přestupu Davida de Gey vrcholí. Španělský gólman strávil jen na tribuně i druhé kolo Premier League, situace kolem hvězdy Manchesteru United se musí brzy rozseknout. Real Madrid podle britského Mirroru přišel se zajímavou nabídkou - pokud De Gea vydrží ještě jednu sezonu v United a poté půjde do Realu zadarmo jako volný hráč, dostane od královského klubu prémii 12 milionů liber (asi 456 milionů korun).



Dvě sezony si ho fanoušci hýčkali. Zvolili ho nejlepším hráčem United, De Gea se vypracoval na nenahraditelnou oporu a jednoho z TOP gólmanů světa. Letnímu startu Premier Leagie ale zatím přihlíží jako odložený náhradník.

Příčiny jsou dobře známé. De Gea by rád do Realu Madrid, jednání se zástupci United ale drhnou, kluby se nedokáží dohodnout na přestupové sumě. "Bílý balet" je ochotný dát na stůl 25 milionů liber (950 milionů korun), United požadují za svého gólmana ještě o deset milionů víc.

„Sledovali jsme ho v přípravě a nebyl to ten stejný David de Gea jako minulý rok,“ řekl rezolutně Louis Van Gaal na startu sezony a svůj klenot posadil na tribunu. „Samozřejmě že až se situace po 1. září vyjasní (kdy ve většině Evropy končí přestupní termín), podíváme se na něj znovu,“ dodal kouč United.

2405059:gallery:true:true

2399841:gallery:true:true

De Gea tak sleduje počínání United jen z tribuny a pořádně to v něm vře. U fanoušků je navíc v nemilosti, protože v Anglii prý sám odmítl chytat do doby, než se situace kolem něj vyjasní. Gólman to ale rezolutně popírá a štve ho, jak o něm Van Gaal a další představitelé United mluví.

Španělskému gólmanovi za rok vyprší smlouva a v Realu se údajně už smířili s tím, že 24letého brankáře získají až následující léto. Aby De Gea vydržel v United i coby náhradník a dál na sobě tvrdě pracoval, vymysleli španělští funkcionáři opravdu zajímavou motivaci.

Podle Mirroru Real při podpisu smlouvy De Geovi po skončení sezony vyplatí prémii 12 milionů liber (456 milionů korun), pokud v United ještě rok zůstane. Do Realu by poté šel zadarmo a klub by tak peníze ušetřené za přestup mohl dát přímo jemu.

Španělský gigant De Geu za každou cenu nepotřebuje. V Madridu jsou momentálně hodně spokojení s výkony dvojice Keylor Navas a Kiko Casilla. Právě prvně jmenovaný už měl být dokonce ujištěn, že bude jedničkou pro nadcházející sezonu.

Mezitím De Gea jako luxusní náhradník jen sleduje, jak jeho United zvládají zápasy bez něj s Argentincem Romerem v brance.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud