5. října 2015 • 14:56

Liverpool se prohne. Vyhodil Rodgerse dřív, než zkazil sezonu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Brendan Rodgers může být smutný z toho, že po včerejší remíze s Evertonem 1:1 skončilo jeho působení v Liverpoolu. Radost mu alespoň přinese skutečnost, že se může těšit na „zlatého padáka.“ Vedení jednoho z nejsledovanějších anglických klubů mu bude muset doplatit plat za zbytek jeho ještě téměř tříletého kontraktu plat v plné výši.



Až do konce sezony 2017/18 bude Liverpool platit minimálně dva hlavní trenéry. Nejen Rodgersova nástupce, ale také samotného severoirského kouče, který skončil kvůli rozpačitému vstup do sezony. Majitel Liverpoolu nyní jistě litují, že se v květnu 2014 po dosažení druhého místa v Premier League na tento detail zapomnělo a takové ustanovení v Rodgersově nové smlouvě chyběla.

Jak informuje britský list Daily Telegraph, Rodgersův roční plat činil pět milionů liber (183 milionů korun), nyní může žádat téměř trojnásobek této částky, na níž by měl nárok, pokud by obě strany smlouvu dodržely až do konce. Tedy sumu, která v přepočtu přesáhuje půl miliardy korun.

Vysokému doplatku se mohli v Liverpoolu vyhnout podle informací listu jen v jediném případě. Pokud by Rodgerse propustili na konci sezony, ve které nedovedl tým mezi čtyři nejlepší týmy Premier League. Vedení momentálně desátého týmu Premier League však evidentně nechtělo čekat, až taková situace nastane.

Prioritou pro Liverpool je teď angažování nového kouče. Jasným favoritem je Jürgen Klopp, který si získal renomé během působení v Dortmundu. Výsledky vyjednávání by měly být známé nejpozději do konce tohoto týdne.

2447695:gallery:true:true

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud