4. listopadu 2015 • 10:28

Rosický skončí v Arsenalu, píší v Anglii. Rozloučí se exhibicí?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam povede fotbalová kariéra Tomáše Rosického? Zdá se, že reprezentační kapitán dodrží v Arsenalu smlouvu do léta, pak se s londýnským klubem rozloučí. Britský deník Evening Standard přišel s informací, že nový kontrakt už český reprezentační kapitán nedostane, klub mu naopak uspořádá rozlučkový zápas jako poděkování za deset let věrných služeb.



Směrem k reprezentaci a letnímu EURO je důležité, aby se Rosický dal stoprocentně do pořádku a na jaře odehrál co nejvíc zápasů. V Arsenalu to ale bude mít nesmírně složité. Konkurence v záložní řadě je obrovská, navíc tým i bez českého středopolaře šlape velmi dobře.

O odchodu Rosického se hodně mluvilo už v létě, nicméně Arsenal na hráče uplatnil opci i pro probíhající sezonu. Podle londýnského deníku Evening Standard se ale klub už rozhodl, že český záložník novou smlouvu nedostane a v létě u "kanonýrů" skončí.

Podobný osud nejspíš potká i jiné dva zkušené hráče Arsenalu, Mathieu Flaminiho (31 let) a Mikela Artetu (33 let).

"Wenger má obavy, zda je Rosický vzhledem k častým zdravotním problémům schopný podávat stabilní výkony na nejvyšší úrovni. To samé platí pro Flaminiho," píše britský deník.

Nicméně Arsenal si Rosického služeb obrovsky váží, z hráčů aktuálního kádru působí v klubu nejdéle. Na jaře to bude už deset let, co výjimečný český talent do Londýna přestoupil z Borussie Dortmund. Klub by mu jako poděkování přichystal velký rozlučkový zápas, než s Rosickým v létě definitivně ukončí spolupráci.

Český reprezentační kapitán momentálně pracuje na návratu po operaci kolene, která mu zatím nedovolila v této sezoně nastoupit do jediného soutěžního utkání. Pokud poslední kontrola u lékaře v Německu dopadla dobře, Rosický se v nejbližších dnech zapojí do plného tréninku a na přelomu roku by mohl být připravený do zápasů.

Po definitivním uzdravení a návratu na hřiště bude doufat, že mu trenér Wenger dá v nabitém kádru šanci. Rosický totiž podle informací Sportu hodlá smlouvu v Arsenalu dodržet a v klubu zůstat až do léta. Velký zájem o Rosického má pražská Sparta, odkud zamířil do velkého fotbalu. 

Tomáš Rosický vedl Arsenal jako kapitán v pohárovém utkání proti Brightonu
Tomáš Rosický vedl Arsenal jako kapitán v pohárovém utkání proti Brightonu

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud