25. října 2015 • 13:33

Když milujete fotbal, milujete Ros... Özila! Wenger chválil hvězdu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lednu letošního roku zářil v utkání FA Cupu mezi Arsenalem a Brightonem (3:2) Tomáš Rosický. Český záložník dal gól a na další přihrál. „Když milujete fotbal, milujete Rosického,“ chválil tehdy svého svěřence trenér „Kanonýrů“ Arséne Wenger. Ted stejnou hlášku použil znovu. Jenže na Mesuta Özila.



Zatímco Tomáš Rosický vysedává kvůli svému zranění pouze na tribuně, Mesut Özil na hřišti září. V úterý pomohl svému týmu gólem k nečekané výhře nad Bayernem, při sobotním duelu s Evertonem (2:1) se zase blýskl parádní asistencí.

Trenér Arséne Wenger se po zápase na adresu německého reprezentanta rozplýval. „Özil je prvotřídní hráč. Raději, než bych o něm mluvil, bych ho chtěl už vidět zase hrát,“ tvrdil francouzský kouč.

„Pokud milujete fotbal, milujete sledování Mesuta Özila,“ pokračoval a připomněl tak větu, kterou už dříve použil ve spojení s Tomášem Rosickým. Proč je Özil tak speciální? „Kombinuje kvalitu, inteligenci a týmovou hru,“ ocenil Wenger svého svěřence.

2466925:gallery:true:true

Nejen Özil, ale i celý Arsenal teď zažívá skvělé dny. V Premier League se posunul do čela ligy, předskočit ho po 10. kole může pouze Manchester City. „Zažíváme perfektní týden,“ potvrdil Wenger.

K tomu Arsenalu výrazně pomohl brankář Petr Čech. Zkušený gólman v úterý vychytal hvězdy Bayernu, teď zase zachránil svůj tým na konci zápasu. „Petr předvedl skvělý zákrok a díky tomu máme důležité tři body,“ nezapomněl Wenger pochválit i Čecha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud