14. prosince 2015 • 23:40

Zabiják Vardy opět v akci! Vyřadil Hazarda, pak smetl Chelsea

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krvelačné duo rozcupovalo mistra! Jinak ďábelské počínání dvojice Vardy, Mahrez v utkání Leicesteru proti Chelsea (2:1) nelze charakterizovat. Domácí duo si ze svěřenců Josého Mourinha dělalo chvílemi tréninkové panáky a dvěma góly rozhodlo o výhře Leicesteru. V letošním ročníku zařídili Vardy s Mahrezem už 26 ligových branek. To je o sedm víc, než vstřelil celý tým Chelsea dohromady.



Jamie Vardy na hrotu, to je záruky kvality. Když se k němu přidá jeho dvorní asistent Riyad Mahrez, je radost se na utkání Leicesteru dívat. Jejich umění a aktuální formu přímo na trávníku pocítili v pondělí večer hráči londýnské Chelsea.

Opěvovaná dvojice rozhodla o porážce obhájce titulu. Před tím, než dala anglická kometa Jamie Vardy první gól utkání, pomohl vyřadit ze hry největší klenot hostujícího mužstva. Po tvrdém souboji s ním musel odstoupit Eden Hazard.

„Eden chtěl hned střídat, muselo jít o vážné zranění. Jeho první reakce byla, že nemůže pokračovat, pak to chtěl zkusit, ale poté, co udělal krok, řekl, že to nejde,“ uvedl  o zranění trenér Chelsea José Mourinho.

Pak Vardy nastartoval svoji party, jak o něm fanoušci rádi říkají. Všechno začalo ve 34. minutě, kdy padl gól po jedné z typických akcí domácího týmu. Francouzský záložník Riyad Mahrez připravil doslova skvostný centr pro svého parťáka a nejlepší ligový kanonýr se už po patnácté v letošní sezoně nemýlil.

VIDEO: Podívejte se na góly Leicesteru a Chelsea

2527834:gallery:true:true

Ve druhém poločase to vzal na sebe Mahrez. A ukázal, že patří mezi nejofenzivnější hráče na Ostrovech. V pokutovém území „blues“ si pohrál s obráncem Azpilicuetou a nekompromisně zavěsil.

Společně s Vardym letos v Premier League zajistili Leicesteru 26 branek, což je o sedm víc, než dokázal vstřelit celý tým Chelsea. „Nevím, jestli mě někdo dokáže zastavit. S góly a asistencemi mi pochopitelně přibývá sebevědomí. Důležitější jsou ale výsledky týmu. Dnes jsme odehráli velký zápas a zaslouženě vyhráli,“ řekl po utkání aktivní Mahrez, který si připsal 1+1. O záchraně v lize prý nepřemýšlí. „Nejsme ještě v bezpečí. Potřebujeme nějakých 40 až 42 bodů,“ dodal s pokorou.

S udržením v lize však bude mít starosti Chelsea. Od sestupové příčky, kterou drží Norwich, ji dělí pouhý bod. Naopak Leicester má daleko příjemnější starosti. S 35 body vede celou soutěž a v kádru má nejlepšího střelce.

Útočník Chelsea Diego Costa v prudké debatě s nejlepším střelcem Leicesteru Jamiem Vardym
Útočník Chelsea Diego Costa v prudké debatě s nejlepším střelcem Leicesteru Jamiem Vardym

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud