18. prosince 2015 • 04:55

Boss Chelsea přiznal, proč vyhodili Mourinha. Ještě vydělá balík!

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatné výsledky, neshody s hráči. Podle technického ředitele Chelsea Michaela Emenala právě tyto příčiny stály za odchodem Josého Mourinha z londýnského klubu. A to i přesto že portugalský trenér v létě podepsal pohádkový kontrakt. Kam budou směřovat jeho další fotbalové kroky? Kolik si za vyhazov vlastně vydělal? Připravili jsme pro vás přehled o možné budoucnosti odvolaného trenéra.



Do posledních chvil si odchod ze svého milovaného klubu nepřipouštěl. Další nezdar v anglické lize však znamenal konec zatím poslední štace Portugalce u londýnského klubu. „Výsledky nejsou dobré a patrné byly i neshody mezi trenérem a hráči. Chelsea má potíže, museli jsme něco udělat,“ vysvětlil odvolání technický ředitel Emenala.

Po loňské triumfální sezoně podepsal Mourinho s Chelsea nový čtyřletý kontrakt. V něm byla i klauzule, která prostořekému koučovi zaručuje v případě vyhazovu až DESET milionů liber! 

Kolik si vlastně vyhazovem vydělal?

Částka, kterou majitel Chelsea Roman Abramovič odvolanému trenérovi vyplatí, se odrazí podle dalšího působení Mourinha ve fotbale. Od dnešního dne přistane každý týden na účtě trenéra 250 tisíc liber.

Pokud tedy vydrží bez fotbalu deset měsíců, může si přijít na pohádkových 10 milionů liber! Právě tato částka je největší možná suma, kterou si Portugalec za vyhazov může vydělat. Jestliže si v průběhu deseti měsíců klub najde, závazky Chelsea skončí. 

Kdokoliv se mohl vyfotit i včera odpoledne po boku Josého Mourinha a hvězd Chelsea. Reklamní panel i po ukončení angažmá známého Portugalce v klubu fungoval a přitahoval fanoušky.
Kdokoliv se mohl vyfotit i včera odpoledne po boku Josého Mourinha a hvězd Chelsea. Reklamní panel i po ukončení angažmá známého Portugalce v klubu fungoval a přitahoval fanoušky.

Jaká bude Mourinhova budoucnost?

Může se zdát, že na nabídky pro Mourinha je ještě příliš brzy. Přesto už se objevily spekulace, které vidí charismatického kouče v několika velkoklubech. Podle anglického serveru BBC by se Portugalec mohl vrátit do královského klubu z Madridu.

Real totiž řeší neshody mezi hráči a trenérem Benítezem, za kterého nehovoří ani výsledky. Mourinho navíc jako jediný trenér za posledních 7 let dovedl slavný klub k titulu ve španělské lize, po kterém tolik touží prezident Pérez.

O něco pikantnější by mohl být Mourinhův nástup k Manchesteru United, jednomu z největších rivalů Chelsea. „Rudí ďáblové“ se nemůžou vzpamatovat z odchodu legendárního trenéra Sira Alexe Fergusona.

Výkony Manchesteru daleko zaostávají za těmi, které předváděli v mistrovských sezónách. Luis van Gaal se dostává pod tlak, fanouškům se nelíbí špatné výsledky a neatraktivní hra. Sázkové kanceláře už dokonce vypsali sázkové příležitosti na nového trenéra United. A Mourinho je podle nich velkým favoritem.

Mluví se i o Bayernu Mnichov. Bavorský klub v létě skoro jistě přijde o Pepa Guardiolu a bude hledat náhradu. Mourinho v Německu ještě netrénoval a svými schopnostmi by mnichovské hvězdy určitě zvádl.

Již bývalý trenér Chelsea si však od fotbalu může v klidu odpočinout. "Blues" ho nadále budou platit a v budoucnu určitě nebude mít o nabídky nouzi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud