3. ledna 2016 • 04:58

Fanoušci na Arsenalu uctili Srníčka: V našich srdcích žiješ dál!

Autor: rjm, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potlesk zesnulé legendě. Narvaný stadion Arsenalu povstal, hráči se sešli na středovém kruhu a tleskali. Do rukavic plácal i gólman Petr Čech. Tak se vzpomínalo při utkání Premier League s Newcastlem na zesnulého brankáře Pavla Srníčka, jenž v Newcastlu před lety působil.



Newcastle na svého bývalého hráče nemohl zapomenout. Srníček byl jeden z nich. Před lety si při působení v klubu získal na svou stranu spoluhráče i fanoušky. Když gólman zkolaboval před Vánocemi při běhu a bojoval v nemocnici o život, podporovali ho na dálku osobnosti i fandové. Ti mu skandováním „Pavel is a Geordie“ posílali vzkaz do nemocnice. Když pak svůj boj o život v sedmačtyřiceti letech prohrál, zalil klub smutek.

Byla to pro všechny rána. Na Srníčka, kterého brali jako skvělého parťáka a kamaráda, vzpomínali. Ve městě se chystají sloužit za bývalého reprezentačního gólmana mši. Před sobotním zápasem na půdě Arsenalu se pak šli hráči Newcastlu rozcvičovat ve speciálně vyrobených trikách s fotkou Pavla Srníčka a nápisem „Pavel is a Geordie.“

K zápasu už sice nastoupili hosté v tradičních černobílých dresech, před zahajovacím hvizdem se ale držela minuta ticha za zesnulého brankáře. Všichni na stadionu vstali a poslali Srníčkovi do nebe hromový potlesk.

Fanoušci Newcastlu pak připojili chorál „Pavel is a Geordie,“ čímž dali opět najevo, že zůstává gólman dál v jejich srdcích. Jeden z příznivců „Strak“ si navíc připravil dojemný transparent s nápisem „Ti, kteří žijí v našich srdcích, nikdy neumírají.“

Newcastle nakonec na hřišti favorita padl 0:1, o jedinou branku utkání se postaral v 72. minutě zápasu domácí bek Koscielny.

2547174:gallery:true:true

Na českého gólmana ale vzpomínali i jinde. Třeba při utkání Portsmouthu s Crawley Town drželi před výkopem rovněž minutu ticha. Srníček totiž v klubu z jihu Anglie v minulosti také působil.

Zapálené svíčky na památku zesnulého Pavla Srníčka
Zapálené svíčky na památku zesnulého Pavla Srníčka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud