2. ledna 2016 • 18:01

Čech čaroval, nula číslo 171 je na světě. Arsenal může slavit

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordman Petr Čech opět čaroval. Český reprezentant předvedl v brance Arsenalu několik skvělých zákroků a „kanonýři“ přetlačili doma Newcastle 1:0, když se ve druhém poločase trefil Koscielny. Čech si připsal nulu číslo 171 a Arsenal vede Premier League už o dva body.



Kdo čekal, že Arsenal sfoukne soka ze spodní poloviny tabulky, byl překvapený, jaký odpor „straky“ favoritovi kladou. Rozhodně nepřijely s defenzivní taktikou a Petr Čech mezi tyčemi držel Arsenal výbornými zákroky.

Největší tutovku měl na noze Nizozemec Wijnaldum, který se ocitl sám před českým reprezentantem. Čech ale vyběhl a šanci zneškodnil. V tu chvíli ukázal, jaký poklad v něm „kanonýři“ v létě získali. Někdy měl gólman i kliku, když soupeř zamířil ve slibných pozicích těsně vedle.

2547174:gallery:true:true

Díky Čechovi byl stav 0:0 a Arsenal mohl zasadit rivalovi rozhodující úder. Osmnáct minut před koncem Giroud na dvakrát vyhrál hlavičkový souboj, k míči se dostal obránce Koscielny a vysvobodil „kanonýry“.

Ti sice další branku nepřidali, ale vítězství je posunulo do čela Premier League s dvoubodovým náskokem před Leicestrem. Petr Čech si tak mohl po závěrečném hvizdu radostně zapumpovat. Opět vylepšil svůj rekord a na výhře Arsenalu měl obrovský podíl.

„Předvedl dva zásadní zákroky. Je klidný a nepanikaří, a to jsme dnes potřebovali," pochválil českého brankáře trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud