1. února 2016 • 14:14

Guardiola už si vybral! Až skončí v Bayernu, půjde do City

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulací. Od příští sezony bude Pep Guardiola vést fotbalisty Manchesteru City. Zprávu o angažmá jednoho z nejrespektovanějších fotbalových trenérů na světě zveřejnil anglický velkoklub v tiskové zprávě. Španělský kouč, který už dříve oznámil svůj odchod z Bayernu Mnichov, dostane smlouvu na tři roky. Bez ohledu na výsledek v této sezoně v City skončí Manuel Pellegrini.



O spojení Guardioly a Manchesteru City se spekulovalo už od října. V prosinci pak španělský kouč potvrdil, že v létě z Bayernu odejde kvůli touze trénovat v Anglii. Jeho místo zaujme Ital Carlo Ancelotti.

Až dnes však došlo k definitivnímu potvrzení. "V uplynulých týdnech jsme finalizovali dohodu s Pepem Guardiolou, aby se týmu ujal od příští sezony na následující tři roky. Jde o výsledek diskuze, která začala v roce 2012," stojí v prohlášení City.

Pětačtyřicetiletý Guardiola se tak pokusí slavit trenérské úspěchy ve třetí soutěži. S Barcelonou, jejíž je odchovancem, získal během čtyř sezon třináct trofejí. Dalších pět přidal s Bayernem. Řadí se tak mezi nejúspěšnější a nejžádanější trenéry současnosti.

Tiskové prohlášení Manchesteru City:

Už nyní byl nejlépe placeným trenérem a Manchester City mu nabídl ještě lepší podmínky. Podle britských médií by si měl vydělat 25 milionů eur ročně (asi 676 milionů korun).

Na lavičce City nahradí Pellegriniho, který v dosavadních 99 zápasech v Premier League vyhrál 64 a má tak druhou nejlepší bilanci ze všech trenérů po José Mourinhovi, který z prvních 99 zápasů vyhrál 73. V sezoně 2013/14 pak bývalý kouč Villarrealu, Realu Madrid a Málagy získal anglický titul, vysoké očekávání vedení Manchesteru však nenaplnil.

Fotbalové přestupy a změny sledujte ONLINE ZDE >>>

Josep Guardiola po sezoně skončí jako trenér Bayernu Mnichov
Josep Guardiola po sezoně skončí jako trenér Bayernu Mnichov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud