12. února 2016 • 11:19

Další megapřestup: Číňané chtějí Rooneyho! Kolik mu nabízejí?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Číňané blouzní? Prý ne. Velkému přestupu Waynea Rooneyho má pomoci jeho bývalý reprezentační kouč Sven-Göran Eriksson, který momentálně trénuje Šanghaj SIPG. Anglického útočníka chtějí zlákat na lukrativní plat 500 tisíc liber za týden, v přepočtu přes 17 milionů korun. V Číně věří, že tolik peněz u Rooneyho zafunguje.



Podle Erikssona je Wayne Rooney dalším miliardovým cílem čínské fotbalové revoluce, která se ve velkém rozjela tuto zimu. Na Dálný východ už zamířili Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martínez a další.

„Kdo by nechtěl Rooneyho? Ale jsem si docela jistý, že nechce odejít z Manchesteru United. Alespoň ne v tuto chvíli,“ říká švédský trenér, jenž si přijde v Šanghaji ročně na 15 milionů liber po zdanění (516 milionů korun).

„Ale dříve nebo později jména, jako jsou Rooney, Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi, v čínské lize uvidíme. Většinu hráčů na této úrovni. Prostředky na to jsou,“ věří Eriksson.

Dokonce i Ronaldo a Messi by si přišli na lepší peníze, než mají v Realu Madrid, respektive v Barceloně. Jako příklad poslouží Rooney: v United vydělá přes 10 milionů korun za týden, v Číně může svoji mzdu zvednout minimálně o 7 milionů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud