22. dubna 2016 • 14:28

Chelsea chce Stonese a vsadí na juniory. S Kalasem už nepočítá?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chelsea řeší, jak posílit kádr, který se po kritickém roce v příští sezoně chce znovu zapojit do bitvy o titul. Britský tisk se shoduje, že připravuje nabídku na stopera Johna Stonese z Evertonu, převážně ale chce dát šanci talentovaným odchovancům a hráčům, kteří momentálně hostují v jiných klubech. Jméno českého obránce Tomáše Kalase zatím nikde nezaznělo. Špatný signál?



Plány Chelsea lehce poodkryl technický ředitel Michael Emenalo, který spolurozhoduje o přestupech modrého klubu. Podle jeho slov dostanou odchovanci větší prostor, minimálně zabojují o místo v prvním týmu v letním přípravném období.

„Majitel (Roman Abramovič) to chce, trenér (Antonio Conte) to chce, šéf mládežnické akademie to chce, já to chci, celé vedení to chce,“ říká stručně a jasně Emenalo.

Vychází to z nadšení z opětovného úspěchu devatenáctky Chelsea v mládežnické Lize mistrů, ve finále porazila Paris St. Germain 2:1. Emenalo je přesvědčený, že žádný jiný tým v Anglii, dokonce ani v Evropě, nemá tak silné juniorské a dorostenecké týmy jako „blues“. Toho chce využít směrem k A-mužstvu.

„Máme velice dobré mladé hráče, kteří by měli přesun do dospělého fotbalu zvládnout. Nemůžete si cestu z potíží neustále jen kupovat,“ vysvětluje Emenalo, že každoroční miliardové investice do kádru nejsou pro Chelsea jediným řešením. Odchovance chce zakomponovat do týmu i proto, že dlouhodobě mohou tvořit kostru celého mančaftu. Jako John Terry.

Šanci by mohli dostat např. Todd Kane (hostující v Nijmegenu), Andreas Christensen (hostující v Mönchengladbachu) či dorostenci Aidy Bothroyd, Jake Clarke-Salter, Fikayo Tomori a Tammy Abraham. Počítat se musí také s Rubenem Loftusem-Cheekem či Bertrandem Traorém, kteří už v áčku jsou.

Middlesbrough čeká u Kalase, zda klapne postup

Jméno Tomáše Kalase se při těchto úvahách neuvádí, ani Emenalo jej nezmínil. Nemusí to ještě nic znamenat, protože opomněl další zhruba dvacítku fotbalistů, kteří by se mohli zapojit do letní přípravy s prvním týmem. Nicméně i to přiživuje spekulace, že by dvaadvacetiletý Kalas mohl změnit dres natrvalo. Middlesbrough, kde momentálně hostuje, je připraven poslat na Stamford Bridge nabídku za podmínky, že zvládne postoupit do Premier League. Je otázkou, zda by Chelsea akceptovala zvažovanou částku mezi třemi až čtyřmi miliony liber.

Musíme pamatovat, že teprve v létě Kalas prodloužil smlouvu s Chelsea do června 2018. „Ale pokud o mě nebude mít zájem, rád bych v Middlesbrough zůstal,“ nechal se nedávno slyšet reprezentační zadák.

Další důležitá věc: jen na odchovance a navrátilce z hostování Abramovičův klub spoléhat nebude. Už teď se mluví o obnoveném zájmu o Johna Stonese z Evertonu, o němž neúspěšně jednal minulé léto. A v hledáčku je také Leonardo Bonucci z Juventusu, oblíbenec nového kouče Antonia Conteho. Do spekulací bylo už vtaženo nemálo jmen.

Více o Premier League zde>>>

2673353:gallery:true:true

2664724:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud