12. května 2016 • 12:08

Od léta budu trénovat, řekl Mourinho. O United zatím nic neví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový trenér José Mourinho si je jistý, že od léta bude opět trénovat. Třiapadesátiletý Portugalec je bez práce od loňského prosince, kdy kvůli špatným výsledkům skončil v Chelsea. Podle spekulací médií by bývalý kouč Porta, Realu Madrid či Interu Milán mohl zamířit do Manchesteru United, kde by měl nahradit Nizozemce Louise van Gaala. O tom ale Mourinho podle svých slov nic neví.



"Nejpozději v červenci budu zpět. Teď je květen, do července už moc času nezbývá. Užívám si života a trávím čas s rodinou, ale fotbal mi chybí," řekl Mourinho v Mexiku, kde ve středeční exhibici na Aztéckém stadionu vedl tým legend FIFA v čele s Ronaldinhem či Fabiem Cannavarem proti místnímu výběru hvězd.

Vedení United, jenž je v lize před posledním kolem pátý a boj o Ligu mistrů nemá ve svých rukou, dlouhotrvající spekulace ohledně Mourinhova příchodu dosud nepotvrdilo ani nevyvrátilo. Na kongresu v Mexiku je i předseda "rudých ďáblů" a viceprezident FIFA David Gill.

"O tom opravdu nic nevím," prohlásil Mourinho v mexické metropoli ohledně angažmá v United. "Doufal jsem, že mi tým legend FIFA trochu pomůže, ale prohráli jsme, takže sehnat klub teď bude ještě těžší," žertoval dvojnásobný vítěz Ligy mistrů a držitel osmi ligových titulů ve čtyřech zemích.

Pokud se Mourinho skutečně dohodne na novém angažmá až v červenci, hrozí, že se nebude podílet na plánování přípravy. "Je to složité, protože když se klubu ujmete takhle pozdě, většinou už je příprava naplánovaná. Dám vám příklad: už dávno nejsem trenérem Chelsea, ale před deseti měsíci jsem se v mnoha aspektech podílel na letní přípravě," dodal slavný Portugalec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud