4. července 2016 • 10:27

Guardiolu vítali v City. Omlouval se za Messiho, mluvil o nakopání zadků

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nezačala příprava na novou sezonu, ale v Manchesteru City už prožili velkou slávu. Fanouškům v areálu mládežnické akademie poprvé představili nového kouče Pepa Guardiolu. Muže, který dovedl k titulům Barcelonu a Bayern Mnichov, si dav v modrém hned získal na svoji stranu. Mluvil také o tom, jestli je reálné získat Lionela Messiho a jakým stylem by se měl anglický velkoklub na hřišti prezentovat.



Právě na Messiho mířila od fanoušků jedna z otázek. „Není to špatný hráč, tenhle chlapík. Ale je mi líto, Messi musí zůstat ve zbytku kariéry v Barceloně,“ nedal Guardiola fanouškům City naději na zvučnou posilu.

Jako první úkol si Guardiola vytkl seznámení s týmem. „Znám je samozřejmě z televize. Nejdřív je obejmu a pak i kopnu do zadku,“ neodpustil si jadrnější výraz a sklidil aplaus. „Vím, že jsou to kvalitní hráči, ale musí to mně a fanouškům znovu a znovu dokázat. Minulost je minulost, nepřišli jsme sem vzpomínat na to, čeho jsme dosáhli dřív,“ vysvětlil katalánský kouč.

Jeho cílem je hrát s týmem fotbal, který bude fanoušky bavit. „Kdybyste nebyli na stadionu, nebyl by důvod, abychom tam byli také. Věřím, že spolu strávíme dvě hodiny při zápase a pak si společně řekneme: Jsme šťastní. A potom uvidíme, na jaké tituly dosáhneme,“ zasnil se Guardiola.

Pro příchod do Manchesteru City se rozhodl i kvůli tomu, že se ve čtvrtém týmu posledního ročníku Premier League podařilo vybudovat jednu z nejlepších mládežnických akademií v Evropě. Přesně podle barcelonského vzoru. „Potřebuju, aby viděli, že když budou dobří a hodně pracovat, mohou za rok, za dva za áčko hrát. I pro fanoušky v Manchesteru je důležité vidět, že takový hráč přijde a pak k němu budou mít zvláštní vztah,“ řekl Guardiola. Následoval opět velký aplaus.

Začátek nové trenérské kapitoly vyšel Guardiolovi na jedničku.

Představení Pepa Guardioly sledoval dav šesti tisíc fanoušků Manchesteru City
Představení Pepa Guardioly sledoval dav šesti tisíc fanoušků Manchesteru City

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud