30. července 2016 • 14:29

Pogba do United. Ferguson schválil Mourinhovi mega přestup na večeři

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Paula Pogby do Manchesteru United se blíží. Zelenou dal přestupu i sir Alex Ferguson, známý manažer a jedna z hlavních postav klubu z Old Trafford. Ten prý příchod Francouze, který se před pár lety zdekoval z United právě v době, kdy byl manažerem Ferguson, posvětil na večeři s José Mourinhem. Ten je trenérem „rudých ďáblů“ od léta a mladého vicemistra Evropy zařadil na seznam posil hodně vysoko. Klub za něj vyplatí Juventusu neuvěřitelných sto milionů liber.



Manažer Pogby sice na sociálních sítích dementuje, že by se už kluby dohodly. „Média jsou jako papoušci a předhánějí se ve zprávách o přestupu Pogby, chtějí být prvními, kdo to oznámí. Jenže pravda je taková, že mezi kluby žádná dohoda není,“ napsal Mino Raiola.

Jenže, fanoušci nevěří, že by se rekordní byznys ještě na něčem zadrhl. United po hráči touží a chtě nechtě, suma sto milionů liber, tedy více než tři miliardy korun, zamotá hlavu i turínské „Staré dámě.“

Portugalský manažer José Mourinho chce vrátit na Old Trafford staré časy, kdy zisk některé z trofejí býval takřka nepsanou povinností, účast v Lize mistrů byla pravidlem a soupeři se před cestou na stadion United klepali. K tomu dostal od vedení klubu volnou ruku, co se týče posilování. A ze seznamu nových tváří si v tuhle chvíli nemůže Mourinho odškrtnout právě jen Pogbu. Ostatní posily už se United upsaly.

Podle anglických médií se portugalský manažer Mourinho netajil od podpisu smlouvy plánem, zajít si s Alexem Fergusonem na dobrou večeři. Teď spolu výrazné fotbalové osobnosti mohly probrat i blížící se rekordní obchod týkající se mladého Francouze. Ferguson musel před lety hodně těžce kousat, když dal Pogba Old Trafford vale. Chtěl mu dát šanci, jenže on pláchl a bez odstupného. To byla rána pro jeho ego. A teď by měl za sto milionů liber přijít zpátky…

Je pochopitelné, že chtěl Mourinho vědět, co se honí v hlavě zkušenému manažerovi. A teď může být klidný. Sir Alex dal příchodu hráče zelenou. Hlavní je přece vrátit úspěchy Manchesteru United. A na Old Trafford zatím vše běží podle představ Portugalce. „Hráči ke všemu přistupují skvěle,“ pochlubil se pro klubovou televizi nový manažer „rudých ďáblů“.

„Je to vždy vzrušující, když se dostanete nového manažera, ale když vás vede taková postava, jakou je José Mourinho..., to je něco,“ lebedil si útočník Wayne Rooney . „Je skvělé pod ním pracovat. Hodně se toho změnilo a navíc vrátil do klubu vítěznou mentalitu,“ dodal.

A co na to Paul Pogba? Ten si užívá v zámoří. Média si všimla, jak rozdává úsměvy na všechny strany, chlubí se fotkami v dresu basketbalového klubu Los Angeles Clippers, ale také už stihl podepsat fanouškovi United jeho dres.

Dobře ví, že ať dopadnou jednání o přesunu na Old Trafford jakkoliv, on škodný nebude. A když to klapne a bude vydělávat 300 000 liber týdně, tedy nějakých deset milionů korun, možná mu bude úsměv na tváři zářit ještě víc.

Přestup Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United? Rekordní transfer je údajně blízko.
Přestup Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United? Rekordní transfer je údajně blízko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud