22. října 2016 • 09:57

Mourinho otevřeně o Chelsea: S Abramovičem jsme nebyli kamarádi

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělal z něj nejúspěšnějšího trenéra Chelsea v historii. Přesto mezi majitelem londýnského klubu Romanem Abramovičem a Josém Mourinhem nepanoval vztah, který by přerostl v přátelství. "Nikdy nebyl můj kamarád. Chovali jsme se k sobě jako majitel a trenér, bylo tam hodně vzájemného respektu. Ten k němu chovám dál," popsal Mourinho před nedělním šlágrem Premier League, kdy poprvé přijede na Chelsea jako trenér Manchesteru United.



Očekávaný zápas se stal dobrou příležitostí, aby Mourinho vysvětlil svůj současný vztah ke klubu, se kterým při dvou angažmá v letech 2004 - 2007 a 2013 - 2015 vyhrál tři anglické tituly a jednou Anglický pohár.

Mourinho slíbil fanouškům Chelsea, že se bude v případě gólu svého týmu ovládat. "Když se mě zeptáte, jestli budu slavit gól jako bláznivé dítě, odpovím ne. Umím kontrolovat své emoce v takové situaci." Podobně se zachová, pokud z publika zazní směrem k jeho osobě negativní reakce. "Ode mě žádné nečekejte. Opravdu umím své emoce ovládat."

Z nepříjemných ohlasů z tribun by si stejně nic nedělal. "Můžou se na mě podívat a vzpomenout si, jak skvělý vztah jsem s fanoušky měl. A také si mohou říct, že teď trénuji Manchester United a tak není na 90 minut někdo, koho máme rádi," prohlásil Mourinho.

Čerstvější než vzpomínky na všechny úspěchy s Chelsea je pro portugalského trenéra vyhazov z loňského prosince po velmi špatně rozjeté sezoně. I s tím se už dokázal srovnat. "Přišlo to ve fázi mojí kariéry, kdy jsem byl už vyspělý muž. Dívám se na to pozitivně. Měl jsem štěstí, že Manchester United se nesoustředil jen na poslední tři měsíce mojí práce."

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud