Jakub Dvořák
29. října 2016 • 04:30

Rooney na odchodu z United? To bych nikdy neudělal, tvrdí Mourinho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britské ostrovy bijí na poplach. Na odchodu z Manchesteru United má být dle místních médií kapitán anglické reprezentace Wayne Rooney. Ačkoliv to José Mourinho zatím absolutně odmítá, zákulisní zdroje britských deníků se shodují, že dny 31letého forvarda na Old Trafford se pomalu chýlí ke konci.



Dvanáct let, 532 zápasů a 246 vstřelených branek. Taková je dosavadní bilance Waynea Rooneyho v dresu „rudých ďáblů“ a podle informací britského tisku se má brzy nadobro uzavřít. Z posledních šesti zápasů nastoupil Wayne Rooney za Manchester United v základní sestavě jen jednou (v Evropské lize), jinak spíš paběrkuje-

Vinou zranění pak chyběl v posledních dvou duelech, kdy United prohráli v lize s Chelsea (0:4) a následně porazili v ligovém poháru městského rivala City (1:0). Podle zákulisních informací měl portugalský kouč José Mourinho Rooneymu oznámit, že pokud chce mít jisté místo v sestavě, ať odejde. A tak není divu, že hlavním tématem na Ostrovech je jeho případný odchod.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Manchester United 4:0. Tvrdá lekce pro Mourinha
Video se připravuje ...

Mourinho to však popírá. V rozhovoru pro televizní stanici Sky odpověděl na dotaz, zda zkušeného harcovníka prodá, bez jakéhokoliv přemýšlení. „Nikdy. Neudělám takové rozhodnutí hráči jeho formátu,“ kroutil hlavou Mourinho.

Ten sám přiznává, že ani pro něj není lehké nechat Rooneyho sedět mezi náhradníky několik zápasů v řadě. „Je to nemilosrdné, ale musím upřednostnit zájmy týmu před jedním hráčem. I když je to v jeho případě přímo klubová legenda. Rozumím tomu, že to je pro klub a celou zemi náročná a nezvyklá situace.“

Návrat domů, nebo Amerika?

Rooneymu nezlehčuje situaci ani jeho flexibilnost, kterou Mourinho využíval, když jej mohl postavit buď na hrot, nebo jako podhrotového hráče. V útoku mu konkurují letní posila Zlatan Ibrahimovic, talentovaný mladík Marcus Rashford a o místo bojuje také nejdražší teenager všech dob Anthony Martial. V záloze na pozici „desítky“ zase má hrát Paul Pogba , za kterého United v létě utratili rekordních 110 milionů eur (tři miliardy korun).

Celá situace může nabrat spád v blížícím se zimním přestupovém období. V posledních dnech se totiž na Ostrovech neřeší nic jiného, než Rooneyho možný odchod z Manchesteru. Jako první s touto informací přišel deník Mirror. Pro kapitána anglické reprezentace existují nyní dvě reálné možnosti.

Paul Pogba a Wayne Rooney v utkání Manchesteru United proti Fenerbahce
Paul Pogba a Wayne Rooney v utkání Manchesteru United proti Fenerbahce

Zájem by o něj v případě ochoty vyjednávat projevil Everton, ze kterého Rooney v roce 2004 přestoupil jako osmnáctiletý mladík do United za 37 milionů liber (990 milionů korun). Jeho návratu by se rozhodně nebránil kouč Ronald Koeman. „Je to skvělý hráč – a stále ještě není na konci své kariéry. Pokud by se možnost jeho příchodu opravdu naskytla, byl bych rozhodně pro,“ uvedl nizozemský trenér na Rooneyho adresu.

Druhou volbou je odchod do zámořské MLS, jako tomu bylo v případě mnoha dalších třicátníků. Z Ostrovů tuto cestu zvolili například Frank Lampard (NY City), Didier Drogba (Montreal Impact) či Steven Gerrard (LA Galaxy). A právě jako náhradu za bývalého kapitána Liverpoolu chtějí zástupci kalifornského celku přivést Rooneyho.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud