9. ledna 2017 • 14:33

Özil drží Arsenal v šachu: Nová smlouva? Chci víc peněz a Wengera

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý záložník Mesut Özil drží Arsenal v šachu. Má sice v klubu ještě rok a půl platnou smlouvu, už nyní ale staví před vedení londýnského klubu dvě jasné podmínky, za jakých by kontrakt prodloužil. Chce brát 200 tisíc liber týdně a také dál hrát pod vedením francouzského trenéra Arséna Wengera. Jinak změní působiště.



Hvězda Arsenalu, která pravidelně servíruje hráčům gólové přihrávky jak na zlatém podnose, to je německý záložník Mesut Özil. Fanoušci si sestavu „kanonýrů“ bez jeho přítomnosti jen těžko dokážou představit. Mají jistotu, že v nejbližších osmnácti měsících se na tom nic měnit nebude. Na tu dobu má Němec v londýnském klubu smlouvu. Nebrání se ovšem jejímu prodloužení, pokud mu šéfové klubu zaručí splnění podmínek.

„Jsem velmi, velmi šťastný v Arsenalu. A vím, že jsem připravený spojit s ním kariéru i dál a podepsat novou smlouvu,“ řekl Özil německému časopisu Kicker. „I fanoušci chtějí, abych zůstal. Teď jen záleží na tom, aby klub splnil moje podmínky,“ dodal.

Tou první je plat. Tady Özil míří docela vysoko, představoval by si týdenní gáži ve výši 200 tisíc liber, tedy přes šest milionů korun. Dá se čekat, že tady nebude problém.

Druhá podmínka by mohla být splnitelná o poznání hůř. Němec totiž podmiňuje své setrvání v Arsenalu s dalším působením francouzského trenéra Arséna Wengera. „Je pro mě tou nejdůležitější osobou. On je ten, který mě do klubu přivedl. Mám v něj absolutní důveru. A v klubu to vědí. Proto mi záleží, jestli bude Wenger pokračovat.“

Wenger má smlouvu jen do konce aktuální sezony a kvůli dlouhému čekání na titul, které trvá od roku 2004, je často terčem kritiky. Ani aktuální sezona se zatím nevyvíjí z tohoto pohledu příznivě. Arsenalu patří po 20. kole v Premier League páté místo s osmibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea.

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Arsenal 3:3. Hosté dotáhli tříbrankovou ztrátu
Video se připravuje ...

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Německý záložník Mesut Özil podmiňuje prodloužení smlouvy v Arsenalu setrváním manažera Wengera ve funkci.
Německý záložník Mesut Özil podmiňuje prodloužení smlouvy v Arsenalu setrváním manažera Wengera ve funkci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud