8. ledna 2017 • 19:22

Nestarej se o góly, řekl Mourinho talentovi. Pak Rashford řádil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brutální demonstrace síly. Tak působil Manchester United v sobotním duelu 3. kola anglického FA Cupu proti Readingu. Třetí celek druhé nejvyšší soutěže zadupal do země a výhrou 4:0 (bez klíčových opor Pogby a Ibrahimovice) potvrdil rostoucí formu. Probral se Marcus Rashford, autor dvou závěrečných branek. "Byl velmi platný, i když ty branky nedával," pochvaloval si přínos teprve 19letého útočníka trenér José Mourinho.



Rashford neprožíval vydařené období. Celkem 14 zápasů čekal na gól, což je pro sebevědomí mladého forvarda zdrcující. Střelecky se dlouho nechytal ani v sobotu proti Readingu, kde dostal po delší době šanci od začátku.

Jeden z největších anglických talentů přitom od prvních minut hrál skvělé utkání. Jen branky mu chyběly, ty v prvním poločase stříleli jeho zkušenější kolegové (Rooney, Martial).

"O přestávce jsem mu říkal, ať se nestará o góly, které mohl dát v první půli. Měl velký podíl na tom, jak jsme se dostávali do soupeřovi obrany. Hrál velmi dobře, takže nějaký gól v jeho případě nehrál roli," zdůraznil Mourinho.

"Góly jsou pro útočníka vždycky příjemné, důležité pro jeho sebevědomí. Ale on (Rashford) měl velkou zásluhu na tom, že jsme porazili West Ham i Middlesbrough, kde také góly nedával," ohlédl se za předchozími duely portugalský kouč.

Mladý útočník Marcus Rashford slaví branku se svými spoluhráči v utkání proti Readingu
Mladý útočník Marcus Rashford slaví branku se svými spoluhráči v utkání proti Readingu

Mourinho svým přístupem mladého hráče podržel a Rashford se mu odvděčil. Gólově to totiž rozbalil v poslední čtvrthodině. Proti Readingu si své zásahy schoval na 75. a 79. minutu, u druhého mu svou hrubkou výrazně pomohl hostující gólman Ali Al Habsi. Více čtěte ZDE »

"Rashford je velmi rychlý. Proti týmů, které s námi hrají odzadu a často používají gólmana, se takový typ fotbalisty vždycky hodí. Můžete hodně presovat a v zápase dosáhnout toho, čeho chcete," vysvětlil Mourinho.

Svůj tým momentálně ladí do špičkové formy. United vyhráli už osmý zápas po sobě, tentokrát i bez dvou největších hvězd. Zlatan Ibrahimovic a Paul Pogba odpočívali na lavičce, zatímco Rooney s Rashfordem řádili.

A trenérovi přidělali vrásky, koho postavit příště.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud