8. května 2017 • 04:30

Skvělý Čech vychytal hvězdy United! Wenger je velký trenér, perlil Mourinho

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo v nedělním šlágru anglické Premier League mezi Arsenalem a Manchesterem United (2:0) čekal taktickou nudu, spletl se. „Gunners“ i díky skvělým zákrokům Petra Čecha ukončili soupeřovu neporazitelnou sérii trvající 25 zápasů a pomohli Arsénu Wengerovi k první soutěžní výhře nad José Mourinhem. Český gólman se svými spoluhráči navíc udržel naději na Ligu mistrů.



Už od úvodních minut nedělního zápasu mezi Arsenalem a Manchesterem United bylo o zábavu postaráno. A vidět byl i český brankář Petr Čech . Už v 5. minutě musel výborně zasáhnout proti střele Anthonyho Martiala, který se prodral do vápna po levé straně.

Střelecké trápení „rudých ďáblů“ však pokračovalo i v dalším průběhu zápasu. „Jsem nespokojený s výsledkem, ale ne s výkonem. Arsenal podle mě nebyl lepší,“ řekl po utkání José Mourinho . Jeho tým mohl inkasovat už po devíti minutách, ale David De Gea výborně vyrazil dělovku Aarona Ramseyho.

Šanci nadále střídala šanci a zasahovat opět musel Petr Čech, když ve 32. minutě zastavil osamoceného Wayna Rooneyho , jenž málem potrestal obrovskou chybu v rozehrávce. To byl možná klíčový moment celého duelu.

Vyrovnaný boj nakonec přinesl branky až ve druhé půli, kdy se do míče opřel Granit Xhaka a za pomoci zad hostujícího Herrery poslal míč obloukem za bezmocného De Geu. Španělský brankář byl krátký i o tři minuty později, kdy ho překonal Danny Welbeck.

Brankář Arsenalu Petr Čech vychytal v tutovce útočníka United Waynea Rooneyho
Brankář Arsenalu Petr Čech vychytal v tutovce útočníka United Waynea Rooneyho

Kromě dvou úspěšných střelců byl velkým hrdinou zápasu také český brankář, který si připsal deváté čisté konto ve 31 zápasech proti United. Fanoušci ho tak právem na sociálních sítích vychvalují a děkovat může i Arséne Wenger.

Ten se totiž poprvé v kariéře radoval z ligového vítězství nad José Mourinhem. „Kontrolovali jsme hru a vyhráli zaslouženě,“ lebedil si Francouz. Portugalec nicméně udělal v sestavě mnoho změn a po utkání přiznal, že důvodem byla Evropská liga.

„Dnes jsme chtěli bodovat, můžete říct, že jsem udělal spoustu změn, ale nemůžete říct, že jsme nechtěli vyhrát. Všechno ovšem míříme ke čtvrtku,“ poukázal na odvetu semifinále proti Celtě Vigo, na jejímž hřišti anglický klub zvítězil 1:0.

Jinak ale Mourinho svého soupeře až překvapivě chválil. „Arsenal je velký klub. Myslíte, že si užívám, že nevyhrává trofeje? To ne. Je hezké, že jsou dnes fanoušci Arsenalu spokojení,“ tvrdil trenér United.

„Arséne Wenger je velký manažer. To, že jsem s ním prohrál až dnes, není normální. Normální je občas vyhrát, občas prohrát, občas remizovat. Nestarám se o to,“ dodal na adresu svého protějška, se kterým měl v minulosti velké spory.

To mohlo být nicméně Arsenalu jedno. Londýnský klub oslavil důležité vítězství a Čech ukázal, že je stále špičkovým brankářem.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud