11. května 2017 • 16:25

Rooneyho loučení? Chci hrát, řekl. V Anglii je nedoceněný, tvrdí expert

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická legenda, rytíř, nejlepší střelec anglické reprezentace i Manchesteru United. Zlaté fotbalové časy pro Waynea Rooneyho ale pomalu končí, dlouholetá opora a kapitán se přesunul mezi náhradníky. Jak se 31letý útočník, který od Josého Mourinha v probíhající sezoně nedostává tolik prostoru na hřišti, zachová? "Chci hrát fotbal," říká rozhodně muž, který možná v létě po 13 letech vysvlékne dres Manchesteru United.



United zvládli v probíhající sezoně už 59 zápasů, ale jen 22krát se svým kapitánem v sestavě. Wayne Rooney postupně vyklízí pole a pod taktovkou trenéra José Mourinha spíš fandí spoluhráčům ze střídačky, než aby na trávníku zatápěl soupeřovým obráncům.

"Tuhle sezonu nehraju tolik, kolik bych si přál. Netrucoval jsem jako malé děcko, ale jsem prostě fotbalista a chci hrát fotbal. Čím víc hraju, tím lépe se cítím a můžu víc pomoct týmu," tvrdí 31letý forvard.

Rooney patří k ikonám klubu. Jenže sám naznačuje, že s herním vytížením pod José Mourinhem nemůže být spokojený. "Samozřejmě, že chci hrát každý zápas. Jestli chci zůstat? Jsem v tomhle klubu 13 let, určitě chci zůstat. Ale fotbal se mění a je třeba přijímat v kariéře různé výzvy," naznačuje anglická legenda.

Desítka United nepatří mezi Mourinhovy vyvolené. Ani Rooney totiž nemládne, už to není obávaný tank s ohromným zrychlením a gólovým apetitem. Přesto ale pořád má co nabídnout, v United si ohromně cení jeho morálky a vlivu v kabině. Rooney ani přes odstavení mezi náhradníky na trenéra nezatrpkl a dál bojuje o svou pozici.

"Už na podzim jsem říkal, že tenhle tým pod José Mourinhem bude úspěšný. Zvlášť, když jsem viděl, jak se tady pracuje. Když vyhrajeme Evropskou ligu, v jeho první sezoně půjde o třetí trofej. Zůstáváme ve hře i v Anglii a já věřím, že si příští sezonu zahrajeme Ligu mistrů," chválí.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 2:0. Domácí s bezchybným Čechem zabojovali o LM
Video se připravuje ...

Mourinho má rád zkušené hráče a umí s nimi pracovat, například Zlatan Ibrahimovic před svým zraněním řádil i v 35 letech. Jenže Rooney je jiný případ, potřebné minuty na hřišti zatím nedostává. Zájemci o bojovného Angličana jsou v Číně i USA, laso prý zkouší i některé jiné celky Premier League.

"Dostával v kariéře dost zabrat, přesto je to nejlepší střelec Manchesteru United i Anglie," upozorňuje pro BBC bývalý reprezentant Walesu Robbie Savage. "Je to ohromný profesionál, tvrdě pracuje a má pořád stejný temperament. V tom se Wayne Rooney nemění," dodává.

"Samozřejmě, že se pere s přibývajícím věkem a tím, že nehraje tolik zápasů. Už to není takový fotbalista jako v minulosti. Ale pro mě je to pořád nejméně doceněný hráč anglické historie," hlásí Savage.

Rooney a celý klub se teď upínají k hlavnímu úkolu, zisku trofeje pro vítěze Evropské ligy. United hrají ve čtvrtek (21.05 ONLINE na iSport.cz) odvetu semifinále s Celtou Vigo, doma hájí výhru 1:0 ze Španělska.

"Na to se teď nejvíc soustředím," neskrývá Rooney. Je ale možné, že už za pár týdnů dlouhou kapitolu "rudého ďábla" uzavře a vydá se vstříc další, nové výzvě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud