1. června 2017 • 20:30

PĚT úkolů pro Wengera v Arsenalu: Získat si fanoušky i utrácet za posily

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Arsenalu Arséne Wenger prodloužil s klubem smlouvu o dva rokyTrenér Arsenalu Arséne Wenger prodloužil s klubem smlouvu o dva rokyFOTO: Koláž iSport.cz

    Zůstává. Trenér Arsenalu Arséne Wenger prodloužil s Arsenalem smlouvu o další dva roky. Zkušený Francouz je odhodlaný dovést „kanonýry“ na vrchol, což se mu už dlouho nedaří a fanoušci tak hlasitě protestují. Wenger to ale nechce vzdát. Má ovšem před sebou hned několik důležitých úkolů. Jakých? Podívejte se v článku.

  • Vyřešit situaci s hvězdami

    Alexis SánchezFoto EPA

    Tohle bude naprosto klíčový úkol. Arséne Wenger nutně potřebuje udržet hvězdného Alexise Sáncheze, který je pro klub více než klíčový. Ve většině zápasech je hlavní silou týmu. Jenže jeho ambice jsou vysoké. A zájem o něj je z velkoklubů jako Bayern či Juventus, ale také od konkurentů Arsenalu. Tady by neměl Wenger hledět na peníze.

    Vyřešit musí také situaci se záložníkem Mesutem Özilem. Ten neprožil svou nejlepší sezonu, přesto nadále trvá na nové smlouvě se závratným platem 300 tisíc liber týdně. Wenger s ním ve svých plánech jednoznačně počítá. Jenže pokud německý středopolař nepodepíše nový kontrakt, za rok může odejít zdarma.

    SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 3:1. Čech a spol. jsou bez Ligy mistrů
    Video se připravuje ...

  • Utrácet. Za hvězdy

    Útočník Lyonu Alexandre Lacazette je žádaným zbožímFoto Reuters

    Arsenal potřebuje být na přestupovém trhu konečně žralokem, jakými jsou Manchester City, United či Chelsea. Potřebuje prostě koupit skutečně prvotřídní kvalitu. Mladí talenti či nevyzkoušení hráči na nejlepší nestačí. Arsenal potřebuje hvězdu. Ideálně do každé řady.

    V tuto chvíli je stabilně rozdílovým hráčem Arsenalu pouze Alexis Sánchez. Ostatní buď nedosahují takové kvality, nebo si nedokážou udržet formu. Wenger musí přivést posily, které to dokážou. A měl by jednat rychle. Konkurenti totiž nespí, právě naopak.

    SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 2:0. Domácí s bezchybným Čechem zabojovali o LM
    Video se připravuje ...

  • Zbavit se průměru

    Obránce Per MertesackerFoto Reuters

    Cílem Arsenalu by mělo být získat kvalitu, která tým pozvedne. Na druhou stranu se trenér Wenger musí také některých borců zbavit. Francouzský manažer má právě s tím často problém, ale tentokrát už by se neměl na nic ohlížet a jednat.

    Například obránce Per Mertesacker sice předvedl vynikající výkon ve finále FA Cupu, jinak ale na náročné soutěže nestačí. Obránci Carl Jenkinson a Mathieu Debuchy jsou zase více na marodce než na hřišti. A třeba pro útočníka Lucase Péreze byl přestup z La Coruni do Premier League příliš velkým skokem.

    SESTŘIH Premier League: Tottenham - Arsenal 2:0. Domácí rozhodli dvěma góly za tři minuty, Čech neměl šanci
    Video se připravuje ...

  • Získat si fanoušky

    Vzkaz fanoušků Arsenalu: Arséne, díky za vzpomínky, ale nastal čas se rozloučitFoto Reuters

    Tohle bude náročný úkol a určitě to nepůjde mávnutím kouzelného proutku. Faktem ale je, že Arséne Wenger si potřebuje získat znovu fanoušky na svou stranu. Klub, ve kterém proti sobě dva tábory fanoušků soupeří a značná část z nich protestuje proti vlastnímu trenérovi, bude těžko úspěšný.

    Jak na to? To první už jsme vlastně zmínili. Wenger musí fanouškům dokázat, že umí být na přestupovém trhu důrazný a že chtějí hráči do Arsenalu chodit. Zároveň by měl udržet Alexise Sáncheze. Poté budou samozřejmě primární výsledky.

    SESTŘIH Premier League: Stoke - Arsenal 1:4. Čech odchytal 400. zápas v Premier League
    Video se připravuje ...

  • Připravit se na náročný program

    Trenér Arsenalu Arséne WengerFoto Reuters

    Wenger si musí zvyknout také na jednu nechtěnou novinku. Jelikož jeho tým po dlouhých letech chybí v Lize mistrů a bude hrát „jen“ Evropskou ligu, jeho pohárové zápasy budou ve čtvrtek. A trenér United José Mourinho může potvrdit, že hrát systémem čtvrtek - neděle - čtvrtek může být hodně zrádné.

    Trenér Arsenalu si navíc musí správně sestavit priority. Jasně, že nejradši by na konci sezony juchal s ligovým titulem, to ale bude strašně těžké. A v Evropské lize se hraje nejen o zajímavou trofej, ale také o vstupenku do Ligy mistrů. Na druhou stranu, do toho přijdou ligové zápasy a také utkání v oblíbeném FA Cupu.

    SESTŘIH Premier League: Arsenal - Leicester 1:0. Rozhodl vlastní gól
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud