16. června 2017 • 20:15

Napětí v Chelsea. Conte si diktuje podmínky, klub ho cepuje za Costu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veni, vidi, vici, neboli Přišel, viděl, zvítězil. Tak vypadala první sezona Antonia Conteho na lavičce Chelsea. Londýnský klub pod taktovkou energického kouče suverénně vyhrál titul, všichni slavili. Jenže po mistrovském šampaňském radostné bublinky brzy vyprchaly. Podle britských médií to mezi Contem a vedením klubu značně vře – trenér požaduje pro další sezonu několik zásadních podmínek, včetně zvýšení vlastního platu. Jeho šéfům se zase nelíbí, jak skrz smsku zametl s nejlepším střelcem týmu poslední sezony, divočákem Diegem Costou.  



Conte vlastní smlouvu s Chelsea ještě na dvě příští sezony, jenže to se může rychle změnit. Klub i trenér si evidentně značně vjeli do vlasů. Conte podle informací britského tisku naštval své šéfy, když před nástupem do přípravy odpálkoval svého nejlepšího střelce Diega Costu.

„Jsem hráčem Chelsea, ale klub už mě nechce. Conte mi poslal zprávu, že se mnou nepočítá do nové sezony. To je vše. Je to ostuda, chtěl jsem to říct fanouškům,“ vyprávěl zhrzený Costa.  

Osmadvacetiletý útočník nastřílel v minulé sezoně 22 branek a byl největší útočnou zbraní klubu. Možná i kvůli jeho komplikované, výbušné povaze si ale s Contem nesedl a ten hodlá spoléhat na jiného šutéra.

Costa si už začíná hledat nové angažmá. Do Číny kvůli vidině účasti na příštím mistrovství světa jít nechce, ideálním řešením by mohlo být Atlético Madrid, jenže to může kvůli trestu od FIFA registrovat nové hráče až v lednu 2018. Možností je třeba mohutně posilující AC Milán, každopádně vhodných klubů pro Costu příliš není.

Odstavení elitního střelce se ale vůbec nelíbí představitelům klubu, kteří jsou z Conteho způsobu chování značně rozladění. Navíc přibývají i jiné problémy, protože Conte si diktuje tvrdé podmínky pro novou sezonu.

Italský kouč podle britského dailyrecord požaduje čtyři věci:

1. přímou komunikaci s majitelem Romanem Abramovičem, případně jeho nejbližší spolupracovnici Marinu Granovskou.

2. pravomoc vybrat si vlastní realizační tým. Především přivést náhradu za dlouholetého asistenta Steve Hollanda, který odchází k anglické reprezentaci.

3. plnou kontrolu nad akademií Chelsea, včetně osobního zapojení do výběru mladých talentů. To znamená i jmenování nového šéfa celé akademie.

4. vylepšení vlastních finančních podmínek.

K tomu je třeba přidat ještě velkou finanční injekci na nové posily. Conte zdůraznil, že se stávajícím kádrem nemůže zvládnout náročnou Premier League v kombinaci s domácími poháry a Ligou mistrů. Podle zdrojů blízkých k trenérovi je navíc přesvědčený, že mu klub „dluží“ masivní investici. V minulých dvou přestupových obdobích se totiž Chelsea držela poměrně zkrátka.

Conte má v klubu skvělou pozici. Po letním příchodu od italské reprezentace tým nebývale nastartoval, vtiskl mu pevnou herní tvář a v lize dominoval. Třecí plochy bránící v tom, aby Conte na lavičce pokračoval, jsou však poměrně výrazné.

Klub se snaží veřejnost ujistit, že vztahy vedení s trenérem jsou bez problémů. "Trenér je u nás šťastný," cituje zdroj klubu britský Skysports. 

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Sunderland 5:1. Oslavy i dojemné loučení s Terrym
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud