14. srpna 2017 • 17:21

Van Kessel po debutu: Chtěl jsem strašit obránce, a to se mi povedlo!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V mistrovské Slavii pro něj už nezbylo místo, Gino van Kessel ale očividně nesmutní. Angažmá v anglickém Oxford United načal pompézním prohlášením, že bude strašit obránce ve třetí anglické lize. Po oslnivém debutu, který ozdobil efektním gólem má jasno: už začíná plnit, co slíbil.



V české lize za sebou Gino van Kessel zřejmě definitivně zabouchl dveře. Prohlášením o tom, že raději půjde do třetí anglické ligy než do "vesnice" Zlína pořádně podráždil fanoušky i šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka .

Ten obvinil reprezentanta Curacaa z výkony nepodložené arogance a dokonce jeho přestup do Slavie nazval omylem. Van Kesselovi ale v Anglii začala kvést pšenka už od prvních minut na hřišti v dresu Oxfordu. Uvedl se parádním gólem, fanoušci mu můžou zulíbat ruce a sám 24letý forvard si nemůže úvod do nové štace vynachválit.

Van Kessel vletěl do sobotního souboje s Portsmouthem, který skončil vítězstvím 3:0, v 79. minutě s vědomím, že v novém působišti má za sebou teprve dva tréninky. Během prvních tří minut na hřišti ale parádně vykoupal obránce Pompeys, svou premiérovou trefou zvýšil na 2:0 a zařadil se do hlasování o gól kola třetí nejvyšší soutěže, které nakonec vyhrál.

24letému rodákovi z Alkmaaru po příchodu do Anglie nechybělo sebevědomí, v jednom z prvních rozhovorů pro tamní tisk prohlásil, že chce strašit obránce.

Teď svůj výrok opět připomněl. "Myslím, že se mi to povedlo," zářil po výhře nad Portsmouthem. "Jeden z obránců mě zkusil skopnout k zemi, i když jsem zrovna nebyl u míče. Třeba se mě bude příště bát," tušil útočník, který už ze Slavie na jaře hostoval v polské lize.

"Dělal jsem vše kvůli tomu, abych skóroval a byl pro tým důležitý. Skóre v tu chvíli bylo jen 1:0, kdyby dal soupeř gól, zkusil by jít pro všechny body. Po trefě na 2:0 deset minut před koncem jsme věděli, že tři body jsou blízko," hodnotil Van Kessel vítězný debut před domácím publikem.

A jak viděl svou gólovou akci? "Čekal jsem, že ta přihrávka přijde pár metrů přede mě, ale dostal jsem ji za sebe, tak jsem musel ještě udělat nějaké triky," řekl pro Oxford Mail. "Jeden obránce šel doleva, když jsem zamířil doprava, pak tam byl další, a brankář ani nevyběhl. Zakončení bylo jednoduché," dodal.

Gino van Kessel je v Anglii jen pár dní, už teď si ale získal fanoušky Oxfordu na svoji stranu. "Někteří mi posílali zprávy na sociálních sítích ještě předtím, než jsem tu podepsal," svěřil se reprezentant Curacaa. Jeden z nich ho dokonce večer po zápase nachytal v klubu. Van Kessel poctivě popíjel pouze vodu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud