15. srpna 2017 • 04:45

Čech jedničkou Arsenalu? Na konci sezony to může být jinak, říká expert

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nového ročníku Premier League vstoupil Petr Čech jako brankářská jednička Arsenalu, při divoké výhře 4:3 nad Leicesterem měl dokonce kapitánskou pásku. Jaká bude jeho pozice na konci sezony? Podle Tonyho Cascarina už do základní sestavy londýnského týmu patřit nemusí. Bývalý hráč Chelsea a Celtiku, který si za Irsko zahrál na dvou mistrovstvích světa, kritizoval Čecha v sloupku pro deník The Times. „Působí čím dál víc nejistě,“ napsal Cascarino na Čechovu adresu.



Poprvé od přestupu z Chelsea slavil výhru v úvodním ligovém kole, ale stoprocentně spokojený Čech určitě být nemohl. Jeho současnou výkonnost ohodnotil Cascarino hodně kriticky. „Nejsem si jistý, že Petr Čech bude jedničkou v Arsenalu ještě na konci sezony. Není vůbec blízko úrovně, na které se nacházel dřív,“ napsal v The Times.

K této poznámce ho nejspíš nejvíc ponoukla Čechova reakce u prvního ze tří inkasovaných gólů Leicesteru. Při něm se projevila tradiční slabina, když podběhl centr po rohu. „Myslel jsem, že míč už jde do autu, když mě přelétával, a najednou se tam objevil hráč. Vrátil jsem se pozdě. Tam jsem si měl určitě poradit líp," uznal po zápase.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Leicester 4:3. Přestřelka na úvod, chytal Čech
Video se připravuje ...

Cascarino je přesvědčený, že Čech dnes těží hlavně ze svých zkušeností, kterých má jako rekordman v počtu čistých kont v historii Premier League a trojnásobný anglický mistr s Chelsea víc než dost. „Využívá je, aby vyrovnal klesající schopnosti,“ poukázal expert britského listu.

Za současné situace nevidí Čechovu perspektivu v Arsenalu moc růžově. Ani Čechova náhradníka Davida Ospinu však nevnímá jako vhodného adepta na pozici jedničky. „U něho si taky nejsem jistý,“ namítl Cascarino. Pokud by Čechova nejistota vzrůstala, musel by podle něj trenér Arséne Wenger přistoupit k radikálnějšímu řešení. „V lednu se poohlédnout po novém brankáři,“ prohlásil Cascarino.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud