Jakub Dvořák
14. listopadu 2016 • 17:35

Kolem Krejčího krouží AS Řím! Má prý nahradit chybějící opory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva se zabydlel, už aby snad znovu balil. Český reprezentační záložník Ladislav Krejčí by mohl v zimě změnit působiště. O křídelníka Boloni se podle informací italského deníku Corierre dello Sport zajímá AS Řím. Ten by chtěl angažováním 24letého fotbalisty zalepit díru po zraněném Alessandrovi Florenzim a Mohamedovi Salahovi, který v lednu zamíří s Egyptem na Africký pohár národů.



To by byl panečku kariérní posun. Sotva se Ladislav Krejčí v Serii A rozkoukal, už kolem něho krouží jedna z největších štik v lize. Podle informací římského deníku si AS buduje seznam možných zimních posil a český záložník mezi nimi uvízl.

Ačkoliv podle informací iSport.cz nemá agentura Sport Invest zastupující Krejčího na stole konkrétní nabídku, nevylučuje se, že se v zimě AS ozve. Český reprezentant má prý splňovat požadavky, které trenér Luciano Spalletti zadal: Ofenzivní hráč, flexibilní a v nejlepším případě levák.

To vše v sobě čtyřiadvacetiletý záložník ukrývá. Za Boloňu v této sezoně nastoupil ke dvanácti duelům a kromě tří asistenci vstřelil i jeden gól. A daří se mu i v reprezentaci. V posledním kvalifikačním utkání proti Norsku přihrál na úvodní gól Michaelu Krmenčíkovi. V ní si navíc ortodoxní levák vyzkoušel i roli pravého křídla, kde musel hrát přes nohu, a pozice, kterou občas plní i v Boloni, mu nedělá problémy.

Krejčího čísla z Boloni
Soutěžní zápasy 12
Minuty 937
Góly 1
Asistence 3

K uskutečnění přestupu mezi Boloňou a „Giallorossi“ nahrávají i nadstandardní vztahy obou klubů, co se týká přestupové politiky. V minulosti například aktuálně patnáctý celek Serie A z AS přivedl útočníky Umara Sadiqa, Mattiu Destra či obránce Vasilise Torosidise.

Vlci si původně jako náhradu za dvojici Alessandro Florenzi a Mohamed Salah vytipovali více hráčů, které chtěli v lednu oslovit, ale z pomyslného seznamu začali někteří postupně odpadat, až na něm zbyl pouze sparťanský odchovanec. Kromě něho se AS zajímal například o Alejandra Gomeze z Atalanty, toho však klub nechtěl v rozehrané soutěži uvolnit, a Sassuolo zase nehodlá prodat svoji oporu Gregoireho Defrela.

Podle italských médií se Krejčího cena od léta zdvojnásobila. A tak zatímco jej v červenci Boloňa ze Sparty vykoupila za částku, která se pohybovala kolem sto milionů korun, AS by potenciální přestup stál minimálně dvakrát tolik.

Krejčí: Výhra Sparty nad Interem v Itálii vzbudila ohlas
Video se připravuje ...

Ladislav Krejčí v národním dresu
Ladislav Krejčí v národním dresu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud