Radek Špryňar
3. září 2017 • 09:10

Schick debutoval za AS. Zkusil nůžky, chválil ho kouč: Impozantní kvalita!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to. Patrik Schick má za sebou premiéru v dresu AS Řím. Do přípravného utkání s charitativním podtextem proti brazilskému týmu Chapecoense naskočil na posledních třiadvacet minut. Italský celek vyhrál 4:1, jméno mladého Čecha se ve statistikách sice neobjevilo, přesto byl zahrnut chválou. „Má impozantní kvalitu,“ ohromeně pronesl trenér Eusebio di Francesco.



Běžela 67. minuta. U postranní čáry poskakoval vytáhlý hráč s číslem čtrnáct. V kotli Stadia Olimpika to začalo hučet. Na tenhle moment se těšili fanoušci giallorossi jako malé děti. Patrik Schick si plácl se střídajícím Mirkem Antonuccim a vyrazil vstříc římskému dobrodružství. Z hlediště se ozýval rámus jak při rockovém koncertě. To všechno kvůli jednadvacetiletému Čechovi.

Co Schick během krátkého času stihl?

Jakmile se poprvé dotkl míče na pravé straně, hned začal motat hlavu obránci Chapecoense. Naznačení kličky doprava, pak doleva, jeden prudký pohyb a římská čtrnáctka byla v tahu. Vrcholné číslo si nachystal vzápětí. Zády k brance a těsně střežen bekem si špičkou kopačky dloubl balon do vzduchu a nůžkami se snažil o spektakulární trefu. Přestřelil, ale římská aréna byla u vytržení.

Na druhou stranu také ztratil pár snadných míčů a ani v osobních soubojích nebyl bezchybný. Pohyboval se v prostorech pravého křídla, často si ale sbíhal do středu. Přesně tak, jak to vyžaduje trenér Eusebio di Francesco. „Celou dobu jsme chtěli důležitého hráče, a teď ho máme. Musím se rozhodnout, kde ho budu využívat,“ uvedl.

Z jeho slov po utkání bylo ale patrné, že Schick není ve stoprocentní kondici. A chvíli bude trvat, než se do ní dostane. Na místo v základní sestavě si bude muset počkat, respektive si ho zasloužit. „U nás absolvoval zatím jen pár tréninků, to samé předtím v Sampdorii. Patrik má impozantní kvalitu, kterou můžeme využít, i když zatím ne na mnoho minut. Bude muset tvrdě pracovat, aby se fyzickou připraveností vyrovnal ostatním,“ prohlásil di Francesco bez obalu.

Další utkání má AS na programu příští sobotu v Sampdorii. Schickovo nasazení od první minuty je však nepravděpodobné.

Patrik Schick bude oblékat v AS Řím dres s číslem 14
Patrik Schick bude oblékat v AS Řím dres s číslem 14

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud