16. března 2011 • 12:06

Magath v Schalke skončil, nahradí ho Rangnick

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalového klubu Schalke 04 odvolalo trenéra Felixe Magatha. Jeho nástupcem by se měl stát Ralf Rangnick. Podle listu Bild převezme mužstvo buď od příští sezony, nebo by ho mohl vést už 1. dubna v utkání německé ligy proti St. Pauli.



V nejbližším zápase s Leverkusenem tuto neděli povede tým dočasně dosavadní asistent Seppo Eichkorn.Magath přišel do Schalke předloni v létě a v minulé sezoně skončil s týmem v bundeslize na druhém místě. Letos se však jeho svěřencům v domácí soutěži nedařilo, v tabulce jsou až desátí.

O mnoho lépe si Schalke vede v Lize mistrů, kde postoupilo do čtvrtfinále.Už před osmifinálovou odvetou s Valencií se objevily informace, že Magath skončí po sezoně, i když měl smlouvu do června 2013.

Bývalý kouč Bayernu či Wolfsburgu to popřel, ale dnes ani nedorazil na jednání dozorčí rady, která rozhodla o jeho odvolání. "Z pohledu Schalke existovaly dobré důvody pro odvolání. Na veřejnosti je nebudeme prezentovat, protože je před námi právní jednání," uvedl šéf dozorčí rady Clemens Tönnies.

Sedmapadesátiletý Magath se dnešní schůzky nezúčastnil, protože pro to prý neviděl důvod. "Klub mu včera jen stručně oznámil, že se má dostavit. To nestačí. Jestli měl mít příležitost se vyslovit, musel vědět, o co na jednání půjde," uvedl koučův mluvčí.

Neúčastí na schůzce přišel podle agentury SID Magath o nárok na značnou část z dvanácti milionů eur, které měl podle smlouvy dostat v případě předčasného ukončení spolupráce ze straně klubu. Magath byl v Schalke také manažerem a členem představenstva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud