23. srpna 2014 • 20:31

Nejrychlejší gól bundesligy! Leverkusen rozhodl v Dortmundu v 9. vteřině

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 1. KOLA BUNDESLIGY | VIDEO | Neuvěřitelný počin se podařil v 1. kole německé ligy fotbalistům Bayeru Leverkusen. Na půdě Borussie Dortmund skórovali zásluhou Bellarabiho už v 9. vteřině utkání, čímž vytvořili nový rekord bundesligy. Nejrychlejší gól v historii byl navíc rozhodujícím, Leverkusen v nastavení jen potvrdil vedení a vyhrál na půdě favorita 2:0.



Bellarabi nejrychlejším gólem v historii bundesligy překonal rekord, který drželi Ulf Kirsten, Giovane Elber a Paul Freier za trefy v jedenácté sekundě utkání. Dortmund byl rychle inkasovaným gólem evidentně zaskočený. V 18. minutě ohrozil branku dortmundského Langeraka z přímého kopu Calhanoglu, jeho střela šla těsně vedle.

Borussia zahrozila poprvé v 55. minutě, Aubameyang po zemi přihrál do šestnáctky posile z FC Turín Immobilemu, obránce Toprak ale stihl včas zakročit. Ani závěrečný tlak nedokázal Dortmund přetavit ve vyrovnávací gól, v páté minutě nastavení naopak výhru Leverkusenu zpečetil útočník Stefan Kiessling, jemuž na gól nahrál rekordman Bellarabi.

VIDEO | Nejrychlejší gól v historii bundesligy v podání Leverkusenu

Mistrovský Bayern v premiéře nezaváhal

Vyprodaná mnichovská Allianz Arena pro 71.000 diváků čekala na úvodní gól bundesligového ročníku do 37. minuty, v níž se po přihrávce Arjena Robbena trefil jeden z německých šampionů Thomas Müller. Druhý gól přidal nizozemský rychlík krátce po přestávce po spolupráci s letní posilou Robertem Lewandowským.

Wolfsburgu se však podařilo utkání proti favoritovi pět minut nato zdramatizovat. Postaral se o to v 52. minutě bývalý hráč Bayernu Ivica Olič, jenž překonal Manuela Neuera krásnou střelou z 22 metrů.

VIDEO | Podívejte se na spálenou tutovku Malandy

Brankář mistrů světa zachránil svůj tým deset minut před koncem, kdy instinktivně vyrazil nohou střelu Juniora Malandy ve vyložené šanci na břevno a dorážku mladý Belgičan mezi tři tyče neumístil.

Rozhodčí potom ještě neuznal Bayernu gól po střele Sebastiana Rodeho kvůli mylně odmávanému ofsajdu clonícího Müllera.

Darida s Krmašem bez bodu, Schalke prohrálo za 3 minuty

V prvním poločase viděli fanoušci v Hannoveru taktickou bitvu, jedinou větší šanci domácího týmu měl španělský útočník Joselu, posila z Hoffenheimu. Hosté se do vážnějších příležitostí dostávali také spíše sporadicky, pokusy Sama a Huntelaara zneškodnil gólman Zieler.

V 47. minutě poslal Draxler přihrávku Choupo-Motingovi, ten s míčem doběhl do šestnáctky a nahrál na úvodní branku utkání Huntelaarovi. Nizozemský reprezentant se dokázal prosadit v prvním zápase sezony i loni, kdy dvěma brankami pomohl svému týmu k remíze 3:3 s Hamburkem.

Domácí přestáli následný tlak Schalke a dokázali skóre obrátit. Nejprve Bittencourt v 67. minutě přesprintoval s míčem polovinu hřiště a přesným centrem nalezl ve vápně Priba, o chvíli později střelec vyrovnávacího gólu přihrál Joseluovi, který povedenou střelou k pravé tyči s pomocí Fuchsovy teče překonal Fahrmanna. Třetí branku mohl v závěru přidat znovu Joselu, hlavou však trefil brankovou konstrukci.

V 15. minutě duelu mezi Frankfurtem a Freiburgem se v pokutovém území k odraženému míči dostal Haris Seferovic a rozhodl o výhře Frankfurtu, do kterého přišel před sezonou ze San Sebastianu. Darida a Krmaš odehráli za hosty celé utkání.

Nováček z Kolína nad Rýnem přivítal na svém stadionu Hamburk, který si účast v bundeslize musel vybojovat v barážovém dvojutkání s Fürthem. Hamburk byl od začátku aktivnějším týmem, do největších šancí se dostali Lasogga a Iličevič, gólmana Horna však hosté nepřekonali a museli se spokojit s bezbrankovou remízou. Tomáš Kalas, který je v Kolíně na hostování z Chelsea, do zápasu nezasáhl, stejně jako hamburští Petr Jiráček a Jaroslav Drobný.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1
Branky: 37. Müller, 47. Robben - 52. Olič

Eintracht Frankfurt - Freiburg 1:0
Branky: 15. Seferovič

Hannover - Schalke 2:1
Branky: 67. Prib, 70. Joselu - 47. Huntelaar

Hertha Berlín - Brémy 2:2
Branky: 16. a 47. Schieber - 53. Lukimya-Mulongoti, 55. Di Santo

Hoffenheim - Augsburg 2:0
Branky: 33. Szalai, 35. Elyounoussi

Kolín nad Rýnem - Hamburk 0:0

Dortmund - Leverkusen 0:2
Branky:
1. Bellarabi, 90.+5 Kiessling

Útočník Schalke Klaas Jan Huntelaar v souboji s obráncem Hannoveru
Útočník Schalke Klaas Jan Huntelaar v souboji s obráncem Hannoveru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud