10. března 2015 • 17:51

Šílená oslava gólu! Tahal kozla za rohy, pak se mu omlouval

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od roku 2008 je kozel Hennes maskotem bundesligového Kölnu. V pořadí už osmý. V neděli však zažil jednu z nejpernějších chvil ve svém životě. Útočník domácích Anthony Ujah měl z gólu, který Frankfurtu vstřelil, takovou radost, že přiběhl ke zvířeti, divoce s ním začal slavit a nebohého kozla silně zatahal za rohy.



Anthony Ujah v 82. minutě zvyšoval na 4:1 a definitivně tak podtrhnul teprve druhé domácí vítězství Kölnu v probíhající bundesligové sezoně (nakonec 4:2). Propadl tak velké euforii, že přiběhl k živému kozlovi Hennesovi, chytil ho za rohy a poměrně drsně ho za ně začal tahat. Maskotův ochránce, který ho během zápasu hlídal, měl co dělat, aby nebohé zvíře udržel na vodítku.

Chování nigerijského útočníka pobouřilo některé ochránce zvířat. „Omlouvám se Hennesovi, byl jsem na něj příliš hrubý,“ napsal poté Ujah na sociální síť Twitter. Deníku Bild posléze řekl: „Hennes je můj nejlepší přítel.“

VIDEO | Podívejte se na Ujahovu oslavu s kozlem

 

Ujah měl ideální příležitost se Hennesovi omluvit i osobně. V úterý slavil kozel osmé narozeniny a Ujah se za ním společně s viceprezidentem klubu Tonim Schumacherem vypravil. Přinesl mu například dres týmu s Hennesovým jménem a římskou číslicí osm. „Dnes je velký den. Mému příteli se zase dobře daří,“ těšilo Ujaha.

Kozel je živým maskotem Kölnu od roku 1950, jméno dostal po tehdejším hrajícím trenérovi Hennesi Weisweilerovi. Současný kozlík Hennes je osmým v pořadí.

Omluva a přání k narozeninám. Anthony Ujah jsou s kozlem údajně už zase nejlepší kamarádi.
Omluva a přání k narozeninám. Anthony Ujah jsou s kozlem údajně už zase nejlepší kamarádi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud