10. července 2012 • 10:30

Ošklivé dresy, ještě horší maskot. Fanoušci Liverpoolu se bouří

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Psal fotbalové dějiny. Jeho dres oblékaly největší legendy sportu. Liverpool FC právem patří mezi nejznámější týmy světa. Jen hrstka klubů na celém světě se může s rudým celkem od řeky Mersey měřit co do historie a úspěchů. Teď však tahle pohádková tradice dostala hned dvě facky. Nové dresy a nového maskota. Fanoušci se bouří – obě novinky jsou podle nich totiž pořádně ošklivé!



Změna je prý život, ale ve fotbalovém Liverpoolu to tak úplně neplatí. Tým z města Beatles je ztělesněním tradic anglického fotbalu. Jeden z nejúspěšnějších klubů světa i dnes doufá, že se mu ligové i pohárové triumfy z minulých let a desetiletí podaří zopakovat.

Pomoci tomu měli i noví američtí majitelé. Investiční společnost Fenway Sports Group měla zajistit stabilitu i peníze na posily.

Jenže klub s liverpoolským ptákem ve znaku namísto fénixovského povstání z popela zatím spíš jen šlapal vodu, než aby útočil na nejvyšší příčky.

V minulé sezoně skončil v Premier League osmý, hlad příznivců po úspěchu nenasystil ani zisk Ligového poháru. Následující ligový ročník bude jistě lepší, těšili se fanoušci. Nového trenéra Rodgerse ještě přivítali s nadšením.

Jenže radost z novinek skončila v okamžiku, kdy klub odhalil nové třetí dresy.

Od záložní sady nikdo nečekal pouhou variaci na slavnou liverpoolskou červenou, ale prapodivná kombinace fialové, oranžové a bílé barvy vyvolala mezi liverpoolskými bouři nevole. "Tohle není Liverpool!" nenechávali nikoho na pochybách o svém názoru.

VIDEO: Představení nových třetích dresů Liverpoolu

Mírnou útěchou fanouškům snad mohlo být pomyšlení, že třetí sadu dresů jen tak jejich oblíbenci neobléknou. Jenže to by klub nesměl přijít s další "novinkou". Nebo snad přesněji řečeno fackou tradici číslo dvě.

Kromě nedávného uvedení pochybného dresu totiž Liverpool o víkendu představil nového maskota.

"Mighty Red", jak se nový maskot jmenuje, má být stylizovanou verzí slavného liverpoolského ptáka, kterého má ve znaku jak město, tak klub. Jenže místo toho...

"Je to zmutovaný krocan!" okomentoval nového maskota jeden z fandů Liverpoolu na klubových stránkách. "Hrozné, odpudivé, strašidelné," říká jiný. "Vypadá jak nějaká divná ryba," přisadil si další.

A snad vůbec nejlépe to vystihl fanoušek pouhým jedním slovem: "PROČ??!?!?!?!""

VIDEO: "Mighty Red", nový maskot Liverpool FC

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud