9. března 2015 • 18:32

Krteček je krásný i divný! Maskot pražského ME v cizině zaujal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Maslák, Jakub Holuša... a krteček. Maskot halového mistrovství Evropy v atletice se stal vedle zlatých českých běžců jednou z hvězd šampionátu, který od čtvrtka do neděle hostila pražská O2 Arena. Populární postavička kreslíře Zdeňka Milera byla u všeho důležitého a zásluhou přenosů do 56 zemí světa si krteček získal pozornost mezi zahraničními fanoušky především z Velké Británie, kteří se o své názory podělili na Twitteru. Tady je výběr několika z nich.



Většina ohlasů na maskota, který se v cíli objímal s vítězi, byla jednoznačně pozitivních. Třeba Neville Harvey napsal, že krteček je vůbec nejlepší věc, jakou viděl.

Stejně to viděl Tim ze severního Londýna, který na přítomnost krtečka lákal i ostatní, kteří sledovali průběh atletického svátku z české metropole.

Na vítězných fotkách nemohl Krteček chybět
Na vítězných fotkách nemohl Krteček chybět

Další fanoušci vnímali evropský šampionát díky jeho maskotovi jako připomínku dětství, kdy sledovali seriál s krtkem v televizi.

Krteček zaujal i způsobem, jakým se pohyboval kolem závodního okruhu. Jeden z fanoušků umístil na sociální síť video jako důkaz.

Ale našli se i takoví, kterým volba krtečka pro atletické mistrovství přišla zvláštní. Rachel Clarková tvrdila, že krteček vypadá "docela divně". Jihoafrická novinářka Heather Walkerová zase ironicky poznamenala, že role maskota připadla zvířeti, které je proslulé svou "rychlostí a zdatností."

 

Krteček s nejlepšími skokankami do výšky: Marijí Kučinovou z Ruska a Italkou Alessií TrostovouFoto ČTK

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud